TV 2-topp: Ut med Bruun-Hanssen og Norling

— Jeg synes Brann må tåle kritiske spark etter sesongen som har vært.

Roald Bruun-Hanssen og Rikard Norling får kritikk hos TV 2s nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Det skulle bare mangle at det ikke kommer kritikk mot Rikard Norling (Brann-trener) og Roald Bruun-Hanssen (daglig leder) etter en slik sesong, sier Jan Ove Årsæther, nyhets- og sportsredaktør i TV 2.

Jan Ove Årsæther, nyhets- og sportsredaktør i TV 2.

Søndag tapte Brann 2-1 for Bodø/Glimt, og laget ligger på nedrykksplass i eliteserien. Under kampen kom Årsæther med tre twittermeldinger:20.34, etter at Abdurahim Laajab hadde satt inn 1-0 via Daniel Mojsov: «Mojsov. Alt han tek i blir til gull».

21.19, etter at Brann byttet ut Azar Karadas og Stéphane Badji til fordel for Kasper Skaanes og Erik Huseklepp: «Brann sitt dobbelbytte: Ut med Karadas og Badji. Mitt: Ut med Bruun-Hanssen og Norling.»

21.43: «Drøymer om å få spele saman med Barmen. Eg vil likne på Kniksen.»

Les også

Dette spillet oser det nedrykk av, Brann

Bruun-Hanssen: — Ingen kommentar

- Mener du Norling og Bruun- Hanssen må gå av?

— Nei, jeg synes det vil være feil tidspunkt å ta de to av jobben to runder før slutt, men kritisk må det være lov til å være. Og å forvente en grundig evaluering av de to etter sesongen, sier Årsæther.

- Twitter- meldingen din kan vel vanskelig forstås annerledes enn at du mener de to må slutte i Brann?

— Det kan hende at de bør, men ikke to runder før slutt. Etter sesongen er over må Brann eventuelt komme med en grundig begrunnelse for hvorfor de skal fortsette. Det må evalueres grundig hvorfor det har gått som det har gått, svarer TV- redaktøren.

Branns daglige leder Roald Bruun- Hanssen sier han ikke har noen kommentar til saken.

Det har derimot Kjersti Løken Stavrum, generalsekretær i Norsk Presseforbund. Hun sier dette på spørsmål om hun oppfatter Årsæthers utspill som problematisk.

— Ikke nødvendigvis, men man løper en risiko for at klare meninger fra en redaktør eller journalist fører til at noen etterpå trekker i tvil om reportasjevirksomheten er tilstrekkelig balansert. En redaktør skal forholde seg til god presseskikk i sosiale medier. Samtidig er det bra og ønskelig at redaktører deltar i den offentlige debatten, sier Stavrum.

Les også

Elendigheten som ikke tar slutt

— Journalister må være varsomme

Årsæther mener det ligger til hans rolle som redaktør å ytre sine synspunkter i offentligheten.

— Redaktører mener og skal mene. Av og til kritiserer jeg Statoil, en annen gang politiet, andre ganger enkeltpersoner, sier Årsæther. Han er ofte på Brann Stadion og sier at han har et «visst engasjement» for klubben. Han understreker at han unner Brann all mulig suksess.

- Kan ytringene dine om Mojsov og Barmen oppfattes som mobbing?

— Jeg synes Brann må tåle kritiske spark etter sesongen som har vært.

Stavrum leser utspillene om Mojsov og Barmen som «frustrasjon».

— Her leser jeg frustrasjon fra en engasjert fotballtilhenger. Det er det mange, både i og utenfor Bergen, som kan forstå. Men jeg kan ikke svare for om de nevnte føler det annerledes.

Hvordan journalister skal oppføre seg i sosiale media har vært gjenstand for debatt. Årsæther mener hans kommentarer er innenfor, fordi han er redaktør.

— Dette handler om det skarpe skillet mellom rapportering og kommentering. Journalister må være varsomme. Det påhviler dem et helt annet krav til skille mellom fakta og kommentering. Det er helt åpenbart.

Stavrum er langt på vei enig.

— En journalist som har sterke meninger om det vedkommende dekker som reporter, er uheldig. For en redaktør må det være større rammer for å ytre meninger, sier generalsekretæren.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk