Carlsen avslører tre nye VM-hjelperne

Fikk mange råd av tidenes beste sjakkspiller.

FEIRET MED KAKE: Magnus Carlsen unnet seg litt god kake etter søndagens VM-triumf. NTB scanpix

Magnus Carlsen forsvarte søndag verdensmestertittelen i sjakk, etter å ha slått Viswanathan Anand for annet år på rad.

De to rivalene sitter mann mot mann ved sjakkbordet, men alle har visst at de begge har et stort team bak seg.

De fleste av navnene har blitt holdt hemmelig, slik at motstanderen ikke skal få noen hint om hva som forberedes.

I en blogg mandag kveld gjorde han en kort oppsummering av VM-turneringen. Der avslørte han også navnet på alle som har jobbet sammen med ham under turneringen i Sotsji.

I bloggen bekrefter også Carlsen at han har fått hjelp av Garry Kasparov både før og under turneringen.

— Kasparov var veldig viktig hjelp før matchen. Under matchen så var han masse i kontakt med Peter Heine. Det er alltid vanskelig å vite konkret hvor mye det hjelper i partiene. Men for meg er det å diskutere sjakk med ham, alltid veldig nyttig. Han er en av de få som kan lære meg noe nytt, sier Carlsen til VG om samarbeidet med mannen som regnes som tidenes beste sjakkspiller.

Europamestere på samme hotell

Han avslører også at han har hatt god hjelp av to andre meget kompetente sjakkspillere på hotellet i Sotsji.

De tidligere europamestrene Ian Nepomniachtchi og Vladimir Potkin har bodd under samme tak som verdensmesteren i forbindelse med førstnevntes forberedelser til den russiske superfinalen i sjakk.

Peter Heine Nielsen har vært ved Carlsens side i Sotsji, og i tillegg til å være hovedtrener har han også hatt rollen som kamerat og motstander/lagkamerat i diverse ballspill.

Det har under turneringen vært kjent at Jon Ludvig Hammer har vært blant sekundantene hans. De to spilte på det norske laget i sjakk-OL i Tromsø, og er gode kamerater. I helgen ble det kjent at Hammer har hatt base på et resorthotell i Kragerø, og at han der har jobbet nærmest døgnet rundt sammen med Laurent Fressinet and Michael Adams for å kunne hjelpe Carlsen best mulig.