Skålevik: - Håper ikke vi tapte forgjeves

Steffen Lie Skålevik fikk ikke sove før møtet med gamlelaget.

HÅPER GAMLEKLUBBEN BERGER PLASSEN: Steffen Skålevik (i rødt) i kamp med hjemmelagets Mats Walberg.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

ÅGOTNES (bt.no): Motivasjon slår som regel klasse, heter det, og søndagens Nest-seier på Ågotnes var bare et nytt av mange indisier som peker i retning av at munnhellet har noe for seg. Sotra-laget hadde alt å spille for, de måtte vinne mot Brann for å ha en mulighet til å overleve i 1. divisjon.

Den oppgaven fikset de kamuflasjefargede fra Sotra. Mot et Brann-lag som fremsto som tammere enn selv i de verste Norling-perioder.

— De var ti hakk bedre enn oss. Jeg vet jo at de har masse kvalitet i laget, men vi skal likevel være bedre enn dem. det var bare en sånn dag hvor ingenting stemte, mener Steffen Lie Skålevik.

Han er en av to sentrale aktører i Brann som nærer varme følelser for laget som sto igjen som seierherrer i går. Den andre er trener Lars Arne Nilsen. Ingen av dem virket sønderknuste etter nederlaget, som jo ikke betyr noe som helst for opprykksklare Brann.

— Jeg var veldig motivert, men vi vant ingen dueller eller andreballer. Det virket som de var mye mer tent enn oss, sier Skålevik.

Les også

Nest-Sotra rystet Brann i gjørmen på Ågotnes

Les også

Scenarioet er blitt slik Skålevik fryktet: Kan sende gamleklubben ned

Sovnet klokken 03.00

Han forlot Nest-Sotra midt i årets sesong, og etterlot et hull i stallen. Han har vært Sotra-lagets toppscorer i flere sesonger på rad. Nå er han Brann-mann, men hjertet er fortsatt også grønt og hvitt.

— Er du Nest-fan i innspurten?

— Ja, jeg håper at vi ikke tapte forgjeves, jeg håper så sykt at de skal klare det neste helg, sier han.

Skålevik sier han sov elendig natten før møtet med gamlelaget. Han innrømmer at han både gruet og gledet seg. Fordi han så for seg å senke Nest og dermed sende dem ned en divisjon.

— Ja, det var det det gikk i. Jeg sovnet ikke før 03.00. Jeg var kanskje preget av at jeg hadde tenkt for mye på dette. Og det ble spesielt for meg, kanskje aller mest før kampen. Jeg hilste på alle folkene og kom ut til Ågotnes igjen.

- Ikke kraft igjen

Lars Arne Nilsen er oppvokst på Skoge, fem kilometer fra Ågotnes - midt i hjertet av Nest-land. Han har spilt for dem i hele barne- og ungdomstiden, og gjorde comeback som voksen spiller. Han har tette bånd til klubben, og så sent som i april uttalte han til BT at det er Nest som er "hans" klubb. Også Branns trener tok nederlaget med fatning - selv om rekken på 15 kamper uten tap ble stanset.

— Vi hadde lyst å avslutte på en skikkelig måte. Når det var så bløtt og vanskelig, favoriserte ikke det vår måte å spille på og det materiellet vi har igjen. Det er ingen unnskyldning, Nest vant fortjent. Men vi har ikke kraft igjen i laget til å kunne spille en slik type fotball. Det ble kriging og slåssing. Når vi da mangler Vadim, Sivert og Azar - våre mest fysiske spillere, så ble det vanskelig.

- Skal det ikke være stor forskjell på lagene, i og med at dere har rykket opp og de kjemper for livet for å overleve i 1. divisjon?

— Du vet hvordan det er, motivasjonen deres var ekstrem og forholdene var vanskelige.

- Er du bekymret for Branns bunnivå?

— Vanskelig å si, vi var jo med helt inn i denne kampen. Men de vant fortjent og vi har rykket opp. Vi må se hva vi mangler av kraft i forhold til det at vi skal et hakk opp. Jeg fikk mange svar i denne kampen.

Steffen Lie Skålevik ville ikke bruke banen som forklaring på nederlaget:

— Nest klarte jo å spille på den, da burde kanskje også vi klare å spille tre pasninger på rad. Jeg elsker å spille på banen når den er så elendig som nå.

Publisert: