Hovland og Ventura i delt ledelse

Viktor Hovland og Kristoffer Ventura startet sånn passe bra, men avsluttet første runde av lagturneringen på PGA-touren i New Orleans på nær fantastisk vis – og topper resultattavlen etter 18 hull.

PÅ VEI OPP: Viktor Hovland slår ut mot hull syv i New Orleans torsdag formiddag lokal tid. Da lå han og lagkamerat Kristoffer Ventura på delt 19. plass.
 • Øystein Jarlsbo, VG
Publisert Publisert

– Vi kjenner hverandre veldig godt og trives sammen, så det ville uansett bli en morsom dag. Det er klart vi spilte veldig bra. Men det er alltid moro å spille sammen. Det er ikke ofte vi får anledning til det i turneringer. Det bringer definitivt gode minner fra landslagene i Norge, og selvsagt college-golfen, sier Kristoffer Ventura i et intervju med arrangøren etter den norske duoens superdag.

De to har tidligere spilt «skolegolf» sammen som studenter ved universitet i Oklahoma.

PUTTER-VARM: Kristoffer Ventura fikk etter hvert skikkelig orden på putteren. Har bruker han den på hull syv i New Orleans torsdag.

Viktor Hovland (23) og Kristoffer Ventura (26) endte på 10 slag under banens par første dag av Zürich Classic i Louisiana.

Totalt spiller 80 par turneringen, og etter første dag deler duoen Hovland/Ventura ledelsen med den amerikanske duoen Brice Garnett og Scott Stallings. Ett slag bak jager syv par.

Les også

Hovland litt skuffet tross superavslutning: – For mange feil

Beste resultat per hull er turneringsformatet første dag i New Orleans. Lørdag slår parene annenhver gang på samme ball. De 35 beste parene etter dag to er kvalifisert for finaledagene lørdag og søndag. Dag tre spilles etter samme regel som dag én, mens annenhver gang på samme ball gjelder for den avgjørende dag fire.

Premiepotten i New Orleans PGA-turnering er 62 millioner kroner. Vinnerduoen deler 2,14 millioner dollar – eller rundt 18 millioner kroner.

Viktor Hovland og Kristoffer Ventura lå på delt 19. plass etter syv spilte hull. Deretter fulgte en birdie-fest. Hovland og Ventura satte den ene birdien – et slag under hullets par – etter den andre.

Og fullførte med 10 birdier på 18 hull.

– Jeg føler at vi virkelig spilte solid på alle 18 hullene. Vi hadde stort sett to birdie-sjanser på hvert eneste hull. Og fra nær halvveis og inn til avslutningen, fikk Kris (Kristoffer Ventura) varmet opp putteren. Det var kult å se, sier Viktor Hovland.

Sterk vind satte preg på den første runden av Zürich Classic. Hovland og Ventura må sies å ha behersket den.

– Det er lett å la seg lure til å slå et «perfekt» slag for å komme nær (pinnen). Men noen ganger må du bare treffe midten av greenen og sørge for å spille smart, sier Viktor Hovland om den saken.

Publisert
 1. Golf
 2. Viktor Hovland
 3. Kristoffer Ventura
 4. PGA Golf
BT anbefaler

Horneland hyller Sivert Heltne Nilsen

Doddo og Pamer fulgte kampen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. «Jeg må si deg noe som ingen kan høre», sa kameraten. Det moren hørte gjennom døren, avdekket et pedofilt nettverk gjennom 20 år.

 2. – Det vil være galskap å fjerne denne grønne lungen

 3. Mer giftig enn et hogg­orm­bitt. Nå har fisken dukket opp i Norge.

 4. Frontkollisjon i Øygarden

 5. – Det har nok blåst en del steder

 6. De trodde på gjenåpning, men slik blir det ikke: – Jeg er lei meg