Obama hyller United-stjerne

Marcus Rashford (23) blir hyllet på Twitter av USAs tidligere president, Barack Obama (59), etter at de to møttes digitalt for å snakke om bøker.

STJERNETREFF: Marcus Rashford (t.v.) og Barack Obama møttes digitalt denne uken.
  • Jonathan Simchai Hansen, VG
  • Camilla Vesteng, VG
Publisert Publisert

– Det er ganske surrealistisk, er det ikke? Jeg sitter på kjøkkenet mitt i Manchester og snakker med president Obama. Men han fikk meg til å slappe av umiddelbart, sier Rashford til CNN om nettmøtet med Obama.

– Jeg tenker at Marcus er langt foran der jeg var da jeg var 23 år. Da forsøkte jeg fremdeles å finne ut av ting, sier Obama.

Manchester United-spissen har gjort mye veldedig arbeid det siste året, og overtalte i vinter den britiske regjeringen til å gi mer mat til britiske familier som er hardt rammet av pandemien, og barn som går sultne på skolen. Nå gir begge ut bøker på det samme forlaget.

– Når man ser på historien til store sosiale bevegelser og forandringer, så er det vanligvis unge mennesker som starter det, sier Obama i Twitter-videoen.

Rashford følger opp.

– Om du gir noen en hjelpende hånd i ung alder, så vil de kunne gjøre ting de ikke trodde på at var mulig å oppnå, sier Rashford.

Rashford gir Obama et rødt hjerte på Twitter, etter ordene: «En ære.»

Han er en av Englands mest kjente idrettsutøvere. Onsdag tapte Manchester United finalen i Europa League mot Villarreal etter straffedrama. Nå er landslaget og EM det neste for angrepsspilleren.

– Jeg skjønte at som idrettsutøver, så kunne livet mitt endres veldig, veldig kjapt. Og hvis jeg ikke var moden nok, da blir ting som berømmelse og ting som det vanskeligere å takle, sier Rashford og fortsetter:

– Med bøker kan du vokse i den retningen du selv vil. I stedet for at noen skal fortelle meg å gjøre det eller det, bøker lar meg gjøre ting på min måte.

Les også

Villarreal senket Manchester United og Solskjær etter utrolig straffedrama: Vant Europa League

Den britiske regjeringen bestemte seg for å trekke tilbake matbidraget til 1,3 millioner utsatte barn i skoleferien tidligere i vinter. Da satte Rashford i gang en kampanje.

Det var til slutt nok til å overtale statsminister Boris Johnson til å snu i saken.

– En hel verden er mulig i en bok. Du kan vokse, oppdage og gjøre noe oppdagelser, som du kanskje ellers ikke hadde gjort, sier Obama.

Publisert
  1. Barack Obama
  2. Marcus Rashford
BT anbefaler

De har kjempet om Bergen i snart to år. Nå er det bestemt hvem som får bli.

Kommunen har nå bestemt hvilke tre selskaper som får dele byen mellom seg de neste to årene.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Joachim Høegh-Krohn leder en statsbedrift i Bergen. I fjor tjente han like mye som 47 industriarbeidere.

  2. Bilen bak reagerte på vingling på E39

  3. Buekorps marsjerer før begravelsen til Julianna (13)

  4. Erik var i elendig form før han møtte Benedicte. Her er de på vei til bryllupet sitt.

  5. Fortsatt fare for streik i offentlig sektor – ingen avklaring i meklingene

  6. «Å gå inn i valkampen som frontfigur for eit slikt kaos, er eit elendig utgangspunkt.»