Tufte og Borch misset på medaljene i VM-finalen: – Fikk ikke ut det vi er gode for

Endte på femteplass i siste VM-øvelse.

Kjetil Borch og Olaf Tufte rodde VM-finale i Florida søndag. NTB Scanpix

Den norske dobbeltsculleren med Olaf Tufte og Kjetil Borch klarte ikke å følge opp OL-bronsen og ble nummer fem i finalen under ro-VM i Florida søndag.

Veteranen Olaf Tufte og hans makker Kjetil Borch var en medaljekandidater i finalen på VMs siste dag etter å ha vist stigende formkurve under mesterskapet i USA.

I en jevn finale var New Zealand best og tok gullet, mens Polen og Italia tok sølvet og bronsen. Norge ble nummer fem, fem sekunder bak seierherrene.

– Det var et løp hvor vi ikke fikk ut det vi er gode for. Det er selvfølgelig kjipt ikke å få det til i en finale, sa Kjetil Borch til NTB.

Les også

Birgit Skarstein fosset inn til overlegent VM-gull: - En drøm som går i oppfyllelse

– Sidevind

– Det var mye sidevind, men vi kan heller ikke skylde på forholdene, for det ble tatt medalje fra en bane med verre forhold enn det vi hadde. Dette hviler kun på oss. Vi klarte ikke å ro på vårt beste, la han til.

Den norske båten tok seg videre fra et jevnt semifinaleheat fredag, og ble da slått med bare 13 hundredeler av Polen. I finalen var polakkene igjen i medaljekampen, mens Tufte/Borch havnet i bakleksa i starten.

Dårlig start

– Vi fikk en dårlig start, og så hentet vi oss litt inn etter 500 meter, men vi klarte ikke helt å komme inn i det, forklarte Borch.

I 2013 vant Borch VM-gull med Nils Jakob Hoff i dobbeltsculler. Tufte ble sist verdensmester da han vant i singlesculler i 2003.

Tufte/Borch tok OL-bronse i Rio i fjor.

(©NTB)