Demir roser treneren etter sitt første Brann-mål

Erdin Demir scoret etter 79 målløse kamper, og kvitterte med å rose treneren.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

BRYNE (bt.no): Mye rart foregikk. La oss ta de tre rareste: Brann vant 4-1 på bortebane, Erdin Demir scoret og Kasper Skaanes fikk gult kort.

Lagt sammen ville de tre gitt monsterodds hos enhver bookmaker. Men minst trolig var det nok at Demir skulle score. Backen scorer knapt på trening, men da han fikk sjansen mot Bryne så han ut som en durkdreven målmaskin: Han sniffet at keeper Anders Kristiansen kom til å gi retur på Bismar Acosta ga retur, lot være å skyte med én gang, foretok en elegant dragning og trillet ballen i mål.

Men:

— Jeg er ingen målscorer.

- Du har vel aldri scoret før?

— Nei. Ikke for Brann. Jeg har jo ikke hatt så mange store sjanser.

- Og hvordan føltes det?

— Skjønt! Jeg kan venne meg til dette her…

- Kald!

Brann så ut som et annet lag enn det som ved hjelp av mye flaks klarte å slå Bryne 1-0 for rundt en måned siden. Denne gang var de flere hakk bedre enn hjemmelaget, og Erdin Demir mener resultatet var oppsiktsvekkende:

— Bryne er en av de tøffeste kampene. Jeg har spilt i flere år både i Allsvenskan og i eliteserien, men dette er et av de tøffeste stedene å komme til. Jeg tror ikke folk forstår hvor sterkt dette var. Vi er mye bedre nå.

Lagkameratene har ertet ham med målstatistikken. Erik Huseklepp har hatt sin egen måte å legge press på skåningen. Foran hver bidige kamp, har han sagt at han kommer til å score.

— Jeg sa det også foran denne kampen. Vi har tullet med ham lenge og sagt «i dag skjer det, Erdin». Men det som skjedde var jo utrolig. Han var så kald, jo, det så ut som han ikke hadde gjort annet i hele sitt liv!

- Kommer inn i hodene

Erdin Demir jubler etter sitt første Brann-mål noensinne.

Demir gir mye av æren til trener Lars Arne Nilsen etter at Brann nå har vunnet to ganger på rad.— Han har trykket på en del knapper. Han er god på å motivere oss, han kommer inn i hodene våre, på en måte. Han er en veldig god motivator - vi er helt oppladet når vi går ut til kampen.

- Men hva har skjedd med spillet?

— Vi er bedre til å holde i ballen. Det er mye igjen å jobbe med, men nå kan alt skje. Vi har bedre selvtillit, får vi tre på rad mot Åsane så vil det hjelpe på alt. Uten at vi kan tro at vi skal spille helt som Barcelona. Ennå, smiler svensken.

Lars Arne Nilsen må medgi at han ikke kunne fått en bedre start på det foreløpige vikariatet som Brann-trener.

— Jeg kunne vel ikke det, i og med at vi har vunnet begge kampene. Men vi ser jo potensialet i denne gjengen, det er det som er så spennende.

- Ligner det på din fotball?

— Vi ser tendenser, men det skal vi bli bedre på. Vi har lagt om litt – utover i kampen ser vi litt av det. Vi skal ha flere samtidige bevegelser, men det er altfor mye rusk til at det er godkjent, altså.

Han er livredd for at Brann-laget nå skal legge seg på rygg igjen, og er varsom med å ikke bare komme med ros.

— De har sett så slitne ut, de har spilt med ryggsekk. Og det er tungt å løpe med ryggsekk. I denne kampen slapp de seg mer løs, og det var bra. Men vi har mye igjen å jobbe med, vi kan ikke holde på med disse dumme balltapene vi så i siste halvdel av 1. omgang, sier Nilsen.

- Er det gøy å være Brann-trener?

Først da kom smilet frem:

— Jeg storkoser meg. Det er det viktigste i livet, det, å ha det gøy!

Publisert: