Viking knuste Glimt på Aspmyra

Etter to strake tap slo Viking tilbake med en imponerende 3-0-seier over Bodø/Glimt.

Publisert:
svp://100822?view=bt

BODØ/GLIMT — VIKING 0-3

BODØ (aftenbladet.no): Foran oppgjøret på Aspmyra sto Viking med to strake tap mot Vålerenga og Lillestrøm. Derfor smakte det nok godt for Kjell Jonevrets mannskap å levere en bunnsolid kamp og reise hjem til Stavanger med alle tre poengene i bagasjen.

Fantastisk første omgang

STERK BORTESEIER: Her feirer Yann-Erik de Lanlay sin 0-2-scoring på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Viking leverte en meget god første omgang på Aspmyra. Defensivt var laget bunnsolid og offensivt herjet de til tider med hjemmelaget. Takket være solid pasningsspill og få balltap hindret de Bodø/Glimt farlige overganger.I markeringsspillet glapp det kun én gang, men på stillingen 0-3 klarte Trond Olsen, fra fem meters hold, å plassere ballen himmelhøyt over mål.

Framover i banen var Viking flinke til å variere pasningsspillet. De tok de overgangsmulighetene som dukket opp, men Viking-spillerne var også flinke til å spille ut Bodø/Glimt de gangene gultrøyene lå etablert i forsvar.

1-0-scoringen kom etter at Suleiman Abdullahi snappet opp ballen etter et fryktelig svakt mottak av Brede Moe. Alene med keeper avsluttet Abdullahi nede til venstre, men Londak fikk en hånd på ballen, før Berisha enkelt satte returen i det åpne målet.

Yann-Erik de Lanlay jubler for 0-2 scoringen under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Viking på Aspmyra Stadion. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Vikings andre scoring kom etter en fin gjennomspilling av Abdullahi. Yann-Erik de Lanlay fosset mot mål og fra kort hold hamret han ballen i mål via tverrliggeren.3-0 var av den litt heldige sorten. Denne gangen var det Berisha som spilte Adegbenro fri i mellomrommet. Nigerianerens skudd gikk via en Bodø/Glimt-spiller og dermed var Londak utspilt og 0-3 var et faktum.

Alt i alt en meget god omgang av Viking. Bodø/Glimt måtte på sin side gå til pause til overdøvende pipekonsert fra hjemmepublikummet.

Dårlig start på andre omgang

Viking startet andre omgang med å gjøre motsatt av alt det som gjorde dem gode i første omgang. Dermed fikk hjemmelaget kjøre på og i løpet av omgangens ti første minutter hadde de produsert to store målsjanser. Først bommet Olsen alene med Austbø, før Fitim Azemi alene med keeper avsluttet i tverrliggeren.

Viking byttet inn Magne Hoseth etter 63 minutter og lå om til en 4-4-1-1-fomasjon. Det ga laget litt mer ro og sakte, men sikkert våknet spillerne fra pausedvalen de slet med i starten av andre omgang. Selv om Viking ikke skapte noe offensivt, fikk de såpass god kontroll på kampen at heller ikke hjemmelaget maktet å markere seg foran Viking-målet.

Vikings første målsjanse i andre omgang kom etter 82 minutter, da Adegbenro plasserte ballen utenfor fra cirka elleve meters hold. Berisha var også frampå i sluttminuttene, men alene med keeper mislyktes han da han skulle runde Londak. Også De Lanlay hadde mulighet til å pynte på resultatet, men lynvingen plasserte ballen høyt over mål.

Glimts skapte også noen muligheter i sluttminuttene. Alexander Sørloth headet svakt utenfor fra fem meters hold, mens Olsen igjen mislyktes med å tegne seg på scoringslisten da han knallet ballen i krysstangen på utsiden av målet.

Dermed ebbet kampen ut og Viking to tre fortjente poeng.

Med søndagens seier klatret Viking til en finfin 4. plass på tabellen. Jonevrets mannskap ligger foran både Molde, Odd og Strømsgodset og avstanden opp til Vålerenga på 3. plass er på kun to poeng. Et perfekt utgangspunkt foran de siste 17 seriekampene.

Publisert:
svp://100822?view=bt