Udjus håper han slipper å bli helt igjen

Brann-keeper Kenneth Udjus (31) ble helt avgjørende for andre seriekamp på rad.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

BRANN STADION (bt.no): Han måtte igjen finne seg i å være i fokus, Kenneth Udjus. Etter andre seriekamp på rad måtte Branns keeper bruke lengst tid på pressen av samtlige spillere. Sånn er en gang livet som matchvinner.

Mot Bryne sto han som en levende vegg, da Brann slet som mest. Mot Sandnes Ulf ble han igjen den store helten, da han på spektakulært vis både reddet Aksel Berget Skjølsviks straffespark og ett Brann-poeng.

— Hvordan trives du med heltestatusen, Udjus?

— Det er jo ikke bra at det er keeperen som stadig er i fokus. Det er jo fremover på banen det skal skje. Vi skal score mål og vinne kamper. Det er ikke keeperen som skal være helt, sier Udjus.

VIDEO: SE REDNINGEN I VIDEOEN ØVERST I SAKEN.

Les også

Huseklepp advarer dem som tror opprykk er enkelt

Les også

Spektakulær Udjus reddet Brann - igjen

Ingen straffespesialist

Akkurat det er ikke trener Rikard Norling helt enig i. Han ser gjerne at keeperen havner i fokus, så lenge det er med positivt fortegn.

— Det får være slik iblant. Jeg ser heller at vi har en keeper som havner i fokus på den måten enn ved å gjøre feil, sier svensken, som lot seg begeistre av strafferedningen.

— Kenneth får det til ... Han ble matchavgjørende for oss igjen, konstaterer Norling.

Selv vil ikke Udjus kalle seg en straffespesialist, men det så vitterlig slik ut da han nærmest karatesparket ballen bort fra målet. Skjølsvik hadde sendt ham feil vei, noe som i de fleste tilfeller ville betydd scoring, men på nærmest mirakuløst vis klarte Udjus å få sitt venstre ben på ballen.

— Jeg trodde at han kom til å skyte til høyre, men jeg visste at han også kunne finne på å banke den midt i målet. Derfor prøvde jeg å holde igjen en fot i midten, forklarer sørlendingen, som innrømmer at han neppe hadde klart å kopiere redningen.

VIDEO: SE HØYDEPUNKT HER:

Roses av Ulf-keeperen

— Jeg trodde hele veien at jeg kunne redde straffesparket, men jeg var litt heldig som klarte det. Jeg hadde nok ikke klart å repetere det, sier han.

Selv Sandnes Ulfs keeper, Hannes Halldorsson, måtte berømme sin kollega for den matchvinnende manøveren.

— Det var en kjemperedning. Å få en fot på ballen etter at man har slengt seg feil vei, er kjempedeilig. Han har nok en god følelse i magen, sier islendingen, som selv har hatt et kort opphold i Brann.

I en kamp hvor Brann ikke klarte å omsette initiativet sitt til scoringer, var det straffesituasjonen som ble det store klimakset.

Ikke bare fordi Udjus vartet opp med en kjemperedning, men også fordi Brann måtte fullføre kampen med ti mann.

- Jeg var på ballen

Bismar Acosta felte Ulfs Pontus Engblom som bakerste mann, og da sier reglene at det også skal gis rødt kort. Det synes Udjus var helt greit.

— Er det straffe, så er det rødt kort. Det er greit, sier Udjus, som ikke klarte å gjøre seg opp en mening om det faktisk var straffe eller ikke.

— Jeg følte at Bismar var på ballen, men det er vanskelig å si. Det er en tett duell, så det er tøft av dommeren å dømme straffe, sier han diplomatisk.

Acosta selv var mer klar i sin tale. Selv på spansk var det mulig å forstå hva han mente om situasjonen.

— Jeg var på ballen, sa han kort og konsist.

- Hva mener du om situasjonen, Rikard Norling?

— Jeg vet ikke. Jeg har ingen kommentar til det.

Publisert: