Toppscoreren som ikke tenker mål

Lagspilleren «Mos» likte ikke egoismen i sin forrige klubb. I Aalesund føler han seg imidlertid hjemme.

Mustafa Abdellaoue ville ha ro og trygghet og var aldri i tvil da AaFK kom på banen, selv om flere andre klubber var interessert. Nå har han funnet leilighet, glidd godt inn i AaFK-miljøet og stortrives i sin nye hjemby.
 • Øyvind Godø
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Han er en typisk goalgetter og ble eliteseriens toppscorer i 2011. Men i motsetning til sin forgjenger er det ikke målene som er viktigst for Mustafa «Mos» Abdellaoue.

I fjor skjøt Abderrazzaq Hamed-Allah fra alle hold og jaktet febrilsk toppscorertittelen i eliteserien. Med 15 scoringer i fjor ble det imidlertid bare nesten for marokkaneren.

Også erstatter «Mos» er en målsnik med gener fra Marokko. Men for AaFKs nye spiss er tankegangen en helt annen.

– Vi er to helt ulike typer. For meg er ikke det viktigste at jeg scorer, men at jeg bidrar til at laget vinner. Jeg er en lagspiller som gjør mye usynlig jobb, sier den tidligere Tromsø-spissen.

Likevel ble han – i motsetning til Hamed-Allah i fjor – eliteseriens toppscorer i sin forrige hele sesong i norsk fotball.

– Jeg fikk pirket inn et hat trick i den siste kampen, så det var egentlig uventet og selvfølgelig veldig deilig, smiler han.

Mot Bodø/Glimt kom han ikke til veldig mange målsjanser, men fikk likevel skryt av Jan Jönsson for sin arbeidsinnsats og spilleforståelse. At de kollektive bidragene verdsettes, er noe som er viktig for 26-åringen. Slik var det nemlig ikke i samme grad da Mos var i Danmark og Odense.

– Det er en helt annen holdning i Danmark. Der må man klare seg selv og være mer ego i hodet. Konkurransen var knalltøff, og i stedet for å sentre på trening, prøvde mange på det umulige. Det var en egoisme som ikke passet meg, sier Mos.

Lei av hotellivet

Dermed var det perfekt for Mos å komme til AaFK, og det var perfekt for AaFK å få Mos inn i stallen.

– I Danmark var det en mer splittet gruppe, mens her er det en veldig sammensveiset gjeng. Det betyr mye for trivselen, som igjen betyr mye for prestasjonene mine, mener han.

Det hjelper også på at Rica Parken Hotel ikke lenger er angrepsspillerens hjem. Nå har Mos endelig funnet en leilighet.

– Hotellivet er kjedelig. Det er ikke så mye å finne på. Når jeg nå får på plass møblene, gir det en helt annen hjemmefølelse, forteller Mos, som nå bor kun to minutter unna arbeidsplassen Color Line Stadion.

– Det betyr at du kan gå til trening da?

– Det kan jeg. Men om jeg gjør det, er en annen sak. Om været er bra, kan jeg gå, sier han og ler.

Han begynte ikke med organisert fotball før han var rundt 10 år. Frem til det var fotballbingen hans treningsarena og lekeplass.

– Det ble mange timer i bingen. Noen ganger ble jeg der så lenge at pappa måtte komme å hente meg. Det var gode tider uten bekymring, smiler han.

Utrolige Skeid

Storebror, Tyskland-proff og landslagsspiller Moa var en av hans treningskamerater både på fritiden og etter hvert i Skeid. Der var også spillere som Daniel Braaten og Daniel Fredheim Holm.

– Det er ganske sykt at så mange fra den gjengen har blitt så gode. Skeid var tidlig ute med spillerutvikling, så det er nok ikke tilfeldig, sier Sinsen-gutten.

– Moa og jeg er ganske like som typer og spillere. Men han er litt mer møtende enn det jeg er, mens jeg er enda litt mer bakromstruende, sammenligner lillebror.

– Klarer du å lokke Moa til Ålesund, Color Line Stadion og Moa?

– Hehe, det vet jeg ikke. Han har nok å tenke på i Tyskland, sier han.

Før Norway Cup tok over fokuset i somrene, dro familien Abdellaoue ofte på ferie til Marokko. Likevel har han ikke like god kjennskap til det marokkanske spillermarkedet som AaFK.

– Det er bra at AaFK satser på spillere fra Marokko. Det er mange gode derfra, sier Mos og smiler.

Følg Brann-Aafk direkte og chat med vår medarbeider

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. SK Brann
 3. Aalesunds FK
BT anbefaler

Sier livredderne er preget etter ulykken. – Det skjedde ekstremt fort.

Ble gitt førstehjelp på stedet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi har mistet det som gjorde 90-tallet så fantastisk

 2. «Sex med gråtende ofre er ikke alltid voldtekt i dag. Loven bør endres.»

 3. Det er fleire rotter i Bergen sentrum enn før, meinar skadedyrkontrollørar

 4. Fant blindpassasjerer på lasteskip: – De hadde vært der i ti dager

 5. Vil øke produksjonen i Hardanger: – Vi profitterer på klimaendringene

 6. – En fantastisk følelse