Smiler han etter sommerens forhandlinger?

Branns sportssjef tar ikke ferie. Her er sakene som venter internt i klubben.

SJEFEN: Rune Soltvedt er sportssjef og har det øverste ansvaret for kjøp og salg av spillere, samt kontraktsforlengelser, i Brann. Foto: Bjørn Erik Larsen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Noe av det første Rune Soltvedt gjorde i jobben som Brann-sportssjef, var å forhandle med en gruppe dresskledde tyrkere. Soltvedts første overgangssak var salget av Stéphane Badji til Istanbul, og makan til kræsjkurs i krevende forhandlinger skal du lete litt etter. Nå står Soltvedt overfor en ny enorm forhandlingsutfordring:

Vadim Demidov skal lokkes til å forbli Brann-spiller.

Anders Pamers kommentar: Nå kan Demidov bare reise fra Brann

Selv om en rekke i stallen på Stadion har kontrakter som snart er ute, er Demidov den viktigste og første Soltvedt griper fatt i denne sommeren. Sportssjefen har dårlige kort på hånden.

  • Demidov har i sin nåværende Brann-kontrakt en årslønn i tremillionersklassen. Branns nye tak for grunnlønn er på rundt en tredel av dette.

Og et paradoks: I sitt siste kontraktsår leverer Demidov for første gang i Brann på et nivå som gjør ham mer interessant for andre og større klubber

Ingenting i Demidov-saken kommer brått på Brann-ledelsen. I vinter uttalte Soltvedt flere ganger at han håpet å ha avklart situasjonen med klubbens kaptein til seriestart. Det gikk ikke, men det virket heller ikke å bli forsøkt særlig hardt på.

LES OGSÅ: Huseklepps skuffelse

Det som taler for at den 29 år gamle norskrusseren sier ja til et tilbud fra Brann, er at han faktisk trives. Nå er han skadefri og nå spiller han godt – begge deler gir Demidov hjelp til å være en myndig garderobesjef med udiskutabel makt i klubben. Kanskje er han mer betrodd hos treneren enn enkelte i støtteapparatet.

Demidov verner om sitt privatliv, men hans kone – like østlandsk som ham selv – venter barn. De færreste er i posisjon til å vite om en baby minker sjansen for å bli i Brann, men de fleste kan tenke seg at det er praktisk med besteforeldre i nærheten.

Sportssjefen kan ikke gjøre annet enn å prøve, han må tøye strikken så langt den går, og Branns historie viser at en slik strikk kan være fleksibel. Daniel Braaten får lønnen sin fra en giver, kan det bli løsningen for Demidov? Kanskje. Men hver uke som går bør føre til at Brann setter fart i tankene for et liv etter Demidov.

Hva så med de andre kontraktsløse? Daniel Braaten og Azar Karadas er på ettårskontrakter. Det plasserer dem et stykke bak i Soltvedts oppgavebunke. Det er i ettårskontrakters natur at de blir reforhandlet på et sent tidspunkt – om de i det hele tatt blir det.

Kristoffer Larsen-saken er en annen. Kanskje er både spiller og klubb tjent med skilsmisse. Den evige Brann-filosofi om at "noen må ut hvis noen skal inn" gjelder fortsatt. Ballartisten Larsen har dårlige kår i laget disiplinerte spillestil, og denne våren har han knapt vært på banen. Spilleren er frustrert. Det ender veldig fort med et "snakkes, Bergen" fra Larsen. Apparatet rundt ham har lenge tenkt at norsk eliteserie ikke er smidd for Larsen. Kanskje er Danmark en utvei. Der sitter en åpen beundrer av spilleren, David Nielsen, og trener Lyngby med suksess. Larsen-agent Kent Karlsen har i lang tid sagt at EM-pausen vi nå har gått inn i skal brukes til å vurdere fremtiden, basert på tillit, utvikling og lovnader i Brann. Vurderingen kan være fort gjort.

Trolig er sagaen om Erik Huseklepps fremtid den som vil drøye lengst å avklare. Sportssjef Soltvedt er kjøligere enn etternavnet hans skulle tilsi, når han spørres om sjansen for et kontraktstilbud til klubbsymbolet.

Det er bare å gjøre seg klar for et par Brann-føljetonger de neste månedene.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk