Ingen har flere målscorere enn Brann: – Kommer fra alle kanter

Det er en fordel, mener trener Lars Arne Nilsen, som har to usikre kort før møtet med Stabæk mandag.

Publisert Publisert

TILBAKE: Lørdag var nesten alle spillerne tilbake på trening, men Torgeir Børven og Peter Orry Larsen manglet. Foto: Tor Høvik, arkiv

  • Joar Offerdal Vatlestad
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Etter tolv spilte kamper har Brann satt 24 baller i mål, mest i Eliteserien. Målene er satt av elleve ulike spillere. Det er også flest i Eliteserien (se faktaboks).

– Vi har mange som kan score og avgjøre kamper for oss, sier Nilsen.

Sarpsborg, laget over Brann på tabellen, er nærmest med ti målscorere. I Rosenborg har syv ulike spillere blitt notert med mål. Mandag tar Brann i mot Stabæk, laget på sjetteplass med færrest målscorere.

Les også

Brann nekter midtbaneprofilen å stille i TV 2-program

– Ikke avhengige av én

Ohi Omoijuanfo er ligaens toppscorer med ni mål. Tonny Brochmann står notert med seks mål. I tillegg har tre andre spillere satt fire mål for Stabæk.

– Stabæk har overrasket litt og gjort det veldig bra. De har noen gode enkeltspillere og er litt unorske i spillestilen, sier Brann-treneren.

Styrkene mener Nilsen ligger mye i enkeltspillere med god teknikk, fart og dribleegenskaper. Svakhetene vil han ikke røpe. Selv om Stabæk har enkeltspillere som må holdes et øye til, er det vanskeligere med Brann-spillerne.

– Vi er ikke avhengige av én spiller, så det kan være en styrke at motsanderlaget ikke vet hvem de skal ta ut, sier Nilsen.

Det er Fredrik Haugen enig i.

– Det er en fordel at vi har flere som kan score mål. Det kan komme fra alle kanter. Selv om spissen ikke scorer like mye som andre spisser, så jobber han knallhardt. Hvem som scorer betyr ikke så mye så lenge målene kommer og alle bidrar, sier Haugen.

Les også

Mener Brann «overser» halvparten av talentene

– Passer meg godt

Prestasjonene til Haugen i vårsesongen har plassert ham blant de beste i Eliteserien.

– Det er en grunn til at han spiller. Han har vært god over tid, jobber hardt, scorer, har assist og er lojal overfor det han skal gjøre. Det handler om han selv og spillerne rundt, sier Nilsen

Selv hevder Haugen han ikke har gjort noe annerledes denne sesongen, der han står oppført med tre mål og fire målgivende pasninger.

– Det flyter for laget og vi spiller en formasjon som passer meg godt. For noen år siden fløt det ikke like godt, vi spilte en formasjon som ikke passet laget og da er det vanskelig å få frem sine beste sider, sier Haugen.

To usikre kort

Gilli Rólantsson har vært på landslagsspill, men var tilbake fredag kveld. Dermed var alle tilbake på Stadion etter ferien. På treningen lørdag var likevel to fræværende, og det var Torgeir Børven og Peter Orry Larsen.

– De sliter begge med småting, ikke noe alvorlig. Derfor turte vi ikke å bruke dem lørdag. De er begge usikre til kampen mandag, sier Nilsen.

Begge var på Stadion og trente alternativt og fikk behandling.

– De er viktige spillere, selv om de ikke alltid starter. De er en del av troppen og har spisskompetanse vi gjerne skulle hatt med, sier Nilsen.

Brann møter Stabæk mandag kveld.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering
  1. Lars Arne Nilsen
  2. Eliteserien
  3. Peter Orry Larsen
  4. Fredrik Haugen
  5. SK Brann