Svak førsteomgang ødela for Bryne

Bryne svinger i sine prestasjoner ble straffet brutalt for sin svake førsteomgang mot Fredrikstad.

  • Svein Hagen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Bryne 1-3 Fredrikstad

Hjemmelaget fikk seg en real kalddusj i sommerværet på Jæren. Før det var spilt fire minutter sørget nemlig Henrik Kjelsrud Johansen for at gjestene tok ledelsen. Et fint innlegg fra Filip Westgaard ble meget effektivt ekspedert i nettmaskene bak en sjanseløs Anders Kristiansen.

Det var ikke mye Bryne vartet opp med de første 20 minuttene. De klarte aldri å etablere noe skikkelig spill, samtidig som Fredrikstad var hurtige og farlige på sine overgangsmuligheter.

Tabbe av Kristiansen

Drøyt halvtimen var spilt da gjestene sørget for sin andre scoring i kampen. Et perfekt slått hjørnespark av Filip Westgaard gikk forbi en passiv Anders Kristiansen og rett inn i nettmaskene på bakre stolpe. Det var helt klart en scorings Brynes keeper må ta på sin kappe.

Fem minutter før pause var Bryne nær en redusering.Etter noen dueller inne i boksen havner ballen i beina på Viljar Vevatne, men dessverre ender avslutningen hans like utenfor fra kort hold.

— Egentlig kan jeg konkludere med at det var 45 svarte minutter av oss Bryne-spillere i denne kampen, og de kom alle i løpet av den første omgangen. Det er bare å beklage det vi vartet opp med før pause, sukker kaptein og keeper Anders Kristiansen.

Tre mål på fire sjanser

I omgangens siste spilleminutt kom scoring nummer tre på Bryne stadion, og nok en gang er det Fredrikstad som sørget for uttelling. Svakt forsvarsspill av Bjørnar Holmvik og Marius Lode i fellesskap gjorde at Amin Nazari fikk en enkel oppgave med å plassere ballen i nettmaskene.

Det ha vært en svak omgang sett med Bryne-øyne, og når Fredrikstad har laget tre mål på sine fire sjanser, så har i alle fall de vært effektive i denne kampen.

Skartun reduserte

Bare et par minutter var spilt av den andre omgangen da Bryne var veldig nære en redusering. Viljar Vevatne fikk stå helt umarkert litt ute på høyresiden, men avslutningen traff ikke målet i det hele tatt.

56 minutter var spilt da Oddbjørn Skartun kom helt alene gjennom, men har satte imidlertid skuddet på utsiden av stangen. Slike muligheter må omsettes i scoringer.

Bommet gjorde ikke Bryne-spissen ti minutter senere. Han drog seg fri og klemte ballen knallhardt inn i målet. Dermed skapte han et håp om at hjemmelaget med en solid sluttspurt kan få med seg poeng fra denne kampen.

— Synd at vi ikke klarte å score tidligere i omgangen, da tror jeg bestemt at dette kunne bli en mye jevnere kamp. Men for all del; det er ikke lett å rette opp en så katastrofal førsteomgang som vi leverte i denne kampen, mener trener Gaute Larsen.

Klarte ikke å snu kampen

Innbytter Robert Undheim fikk en gylden mulighet til å redusere nok en gang for hjemmelaget. Men alene med keeper klarte han ikke å få mer enn et hjørnespark på sin mulighet.

På overtid reduserte Bryne nok en gang. Innbytter Magnus Rets Grødem satte innlegget til Paul Addo elegant inn i målet.

Selv om Bryne var best etter pause, og scoret to ganger så var ikke dette nok. En håpløs svak førsteomgang ødela nemlig det meste av håpet om en ny trepoenger for hjemmelaget.

— Vi er ikke stabile nok til å henge med i toppen i divisjonen. Etter fire gode kamper, får vi alt ødelagt i løpet av 45 minutter. Det var ikke dette kampforløpet vi så for oss i forkant, understreker Gaute Larsen.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Bryne FK
  3. Fredrikstad FK

Les mer om dette temaet

  1. Larsen gir samme ellever fornyet tillit

  2. Bryne på keeperjakt

  3. Bryne henter tilbake talent fra Viking

BT anbefaler

Palasset har vært på topp­listen to år på rad. Se byens 50 dyreste boliger.

Nær dobling i antall storsalg i fjor. Se boligtoppen her.

LES SAKEN