Siste sjanse i natt

Skal du til London-OL og vil se friidrett, svømmefinaler eller basket bør du være gjøre jobben din før 00.59 natt til onsdag.

Publisert Publisert

Billetter til hovedstadion hvor friidrettsøvelsene skal arrangeres blir tildelt søkerne etter loddtrekning.

Mer info om billetter til London-OL her (ekstern lenke)

I natt går fristen ut for å melde seg på i trekningen om billetter til OL på Londons østkant.

Det kan bli travelt på nettlinjene de siste timene. Mange har ventet til siste liten før de har tatt sjansen på å sende inn en søknad om billetter.

6,6 millioner

Det er seks uker siden billettsalget startet og arrangørene har gjort det klart at det ikke er slik at de som var først ute med å søke om billetter som har størst sjanse til å få de billettene de ønsker seg. De som sender sin ønskeliste fem på fristens utløp, har samme mulighet som alle andre.

— Vi har sett en stor økning i antall søknader de siste dagen og i helgen har den vært enorm, sier direktøren for hele OL-arrangementet, Paul Deighton til det britiske nyhetsbyrået PA.

Det er 6,6 millioner billetter som nå blir lagt ut for salg. Organisasjonskomiteen (LOGOC) regner med å ha søkere til rundt 10 millioner billetter når fristen går ut sent tirsdag kveld.

Det selges billetter til 650 forskjellige arrangement. Den mest populære øvelsen er mennenes 100 meterfinale. Til denne dagen på friidrettsstadion er det bare er mulig å kjøpe fire billetter.

Bilettprisene er i prisklassen fra 180 kroner til 19.000 kroner. De dyreste billettene til salgs er til åpningsseremonien. De dyreste billettene til 100 meterfinalen koster i underkant av 7000 kroner.

Loddtrekning

Mange av bestillingene er kommet til de mest populære øvelsene og det er allerede klart at det til en rekke begivenheter må det loddtrekning til å for å finne ut hvem som skal får billettene.

Det er for øvrig ikke alle billettene som blir lagt ut for salg nå. LOGOC er klare på at det blir flere salg av billetter, men at det er denne muligheten som er den beste til å skaffe seg et ledig sete.

Publisert