Lang, lang rekke, Simen ut av rekken går

DODDO-BLOGG: Brann er overbefolket på midtstopperplassen.

KAN FORSVINNE: Brann-midtstopper Simen Wangberg.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

I tillegg til nyinnkjøpte Vadim Demidov har Brann disse midtstopperne i klubben: Markus Jonsson, Jonas Grønner, Henrik Gjesdal, Daniel Mosjov og Simen Wangberg. I tillegg kan både Tomasz Sokolowski og Erlend Hanstveit bekle den rollen.

Og her snakker vi altså om en plass der det normalt sett ikke er store utskiftinger, ja, så sant ikke laget heter Brann og treneren er Rune Skarsfjord — i fjor var det stadig nye konstellasjoner å se i forsvaret.

Overraskende

Klubben har rett og slett for mange forsvarsspillere. Noen må ut. Daniel Mosjov har allerede fått beskjed om å finne seg ny klubb, nå er turen kommet til Simen Wangberg. Det er noe overraskende. Selv om hans tid i Brann har vært preget av mange skader, så er det ingen tvil om at han er en stødig stopper. Han er dessuten bare 22 år og har fremtiden foran seg. Det kan vi ikke påstå at snart 33 år gamle Markus Jonsson har. Karrieren til den sympatiske svensken er på hell.

Eduardo «Doddo» Andersen til BTV annonse mm

I likhet med Wangberg har også Jonsson tilbrakt mye tid hos leger og fysioterapeuter, men i motsetning til Wangberg har han ikke alderen med seg, og derfor trodde jeg at Norling ville vrake han. Men med mange unge spillere på laget, ser Norling verdien i å ha en rutinert spiller på laget. Derfor får han bli, mens Wangberg må gå.Og kanskje vil Jonsson akseptere å sitte på benken? Årets stopperpar tror jeg blir Demidov og Grønner, og da kan ikke laget ha en spiller på benken som murrer og krever mer spilletid, hvilket jeg tipper at Wangberg vil gjøre. Han forlot Rosenborg nettopp for å få mer spilletid.

Orlov i skrøpelig form

I går valgte Norling igjen å starte med Jonsson og Grønner, mens Wangberg valgte å sitte på tribunene.

I første omgang spilte de elleve som Norling per dags dato mener er best. Det betyr at Hanstveit foretrekkes fremfor Demir. Det betyr at Barmen ligger foran Fredrik Haugen i løypen, og det betyr at Jacob Orlov er i skrøpelig form – hvilket vi også fikk bevist da han kom inn i andre omgang. Han var dirkete svak. Heldigvis viser både Lorentzen og Dramé lovende takter.

Er du enig med Rikard Norling? Er det riktig å la Wangberg forlate Brann?

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk