Carlsen kan miste VM-tittelen

Vil ikke spille VM-kamp i Russland i november.

PÅ BAKBEINA: Magnus Carlsen og hans team er skeptisk til Sotsji i november.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Magnus Carlsen har reist til USA for å spille turnering, uten å signere kontrakten for VM-kamper mot Vishy Anand i november. Det akter han heller ikke å gjøre før han er ferdig med Sinquefield Cup i USA. Den turneringen avsluttes først i midten av september.

— Nå er Magnus i USA for å spille turnering og må fokusere på det. Vi har bedt FIDE (Det internasjonale sjakkforbundet) om tid til å komme tilbake til dem når turneringen er over. Vi kan ta det da, Espen Agdestein, Carlsens manager.

— Da har vi forhåpentligvis fått svar på en del spørsmål det er uklarheter rundt, legger han til.

To ganger har teamet til Carlsen henvendt seg til FIDE for å få den utsettelsen de vil ha. Foreløpig altså uten særlig suksess.

— De virker ikke å være veldig interesserte, selv om vi mener vi har gode argumenter, forteller Agdestein, som ikke vil gå noe særlig inn på hvorfor Carlsen helst vil styre unna sist vinters OL-by.

— Det sier seg litt selv at Sotsji ikke er noen god plass nå, sier Agdestein om bakgrunnen for Sotsji-motstanden.

Les også

Forvirring rundt Carlsens VM-kamp

Den skal blant annet være den politiske situasjonen i Russland som gjør at Carlsen og apparatet hans nødig vil spille der – i hvert fall ikke allerede i november.I ytterste konsekvens kan Carlsen dermed miste VM-tittelen sin, skriver Itar-Tass.

— Vi synes det er dumt å forsere en slik avgjørelse, fordi det har vært såpass mange usikkerheter rundt Sotsji og matchen, sier Espen Agdestein til NRK.

Fra turneringen i St. Louis avsluttes 15. september til VM-kampene i Sotsji etter planen skal starte, er det bare to måneder.

Da er det bare tiden og veien, for både spillere, tilskuere, presse og TV.

— Det er uheldig. Spillekontrakten kom veldig sent, alt er veldig «tight». Det er én av grunnene til at vi har bedt om at matchen utsettes, så man får tid til å avvikle dette på en fornuftig måte, sier Agdestein til NRK.

Publisert