«Brann vil merke savnet av defensive og robuste spillere»

KOMMENTAR: Brann har sluppet inn fem mål på to kamper. Det er en bekreftelse på at fjorårets svake forsvarsspill ikke er i synlig bedring.

Rikard Norling har en stor utfordring foran seg etter at Stephane Badji ble solgt, mener Tore Strand.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

0-2 mot Fyllingsdalen, og 2-3 mot Shamrock Rovers – jeg velger å se bort fra 6-0-seieren mot Fana som i realiteten var en B-preget kamp – sier noe om at Brann ikke har kvittet seg med de defensive problemene gjennom vinteren.

At Rikard Norling ikke får erstattet Stephane Badji med det første, gjør utfordringene større for Brann-treneren. For er det noe Brann mangler, så er det robuste, rutinerte defensive spillere. Slik det ser ut nå vil Branns midtbane bestå av Kasper Skaanes, Fredrik Haugen, Kristoffer Larsen og enten Kristoffer Barmen eller Amin Askar som fjerdemann i den såkalte diamant-formasjonen.

Les også

«Har Branns økonomi noen gang vært annet enn elendig?»

Bergens Tidendes kommentator Tore Strand.

De tre første har sine klare styrker i det offensive. Barmen og Askar er mer allroundere, men en kan ikke peke på Brann-midtbanen og si at her har vi en tøff, sterk og kompromissløs spiller som kan gi forsvaret den støtten de trenger. Den hjelpen kan Branns bakre rekke få ved kollektiv jobbing i alle ledd foran dem, for det er ikke alltid muskler og kraft som definerer en defensiv trygghet. Løpskraft og smartness er også viktige egenskaper, men savnet av en robust defensiv spiller som Badji tror jeg uansett vil merkes.Jeg er bekymret for Branns defensive styrke. Målene har trillet inn feil vei over lang tid, og verken Steinar Nilsen, Rune Skarsfjord eller Rikard Norling har funnet resepten på hvordan en kan tette igjen i de bakre rekker.

Les også

Norling trodde han ville få sparken

Det systemet Norling har tenkt å spille, bekymrer meg også. For litt av den offensive hemmeligheten med innoverkanter på midtbanen, er at det gir rom for offensive backer. Andreas Vindheim og Erdin Demir har sin styrke med ball, galopperende fremover. Vindheim var den som serverte flest målgivende pasninger i fjor, men den offensive gevinsten går ofte på bekostning av kunsten til å forsvare seg.

Angrepsvillige backer etterlater seg rom. Noe motstanderne utnyttet titt og ofte i fjor i en sesong Brann slapp inn 54 mål. Jeg mener det er naivt å tro at livet i 1.divisjon blir så mye annerledes. Får ikke Brann skikk på forsvarsspillet, kan det bli nok en trøblete sesong.

Publisert: