Nå er Mjøndalen nærmere eliteserien enn Brann

Men Kasper Skaanes reddet 1-1 før returkampen i Mjøndalen.

Nervene var i høyspenn i Bergen i møtet med 1. divisjonslaget Mjøndalen. Oppgjøret endte 1-1 i Bergen.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BRANN — MJØNDALEN 1-1

BRANN STADION (bt.no): 1-1 i første kvalikkamp betyr at Mjøndalen sender Brann ned i 1. divisjon med 0-0 i Buskerud onsdag. Bergenserne sviktet på hjemmebane, men Kasper Skaanes sikret i det minste uavgjort i nervedramaet.

Les også

Se Ballspark etter Brann-Mjøndalen

Allerede i de første minuttene tok Mjøndalen seg ekstra god tid på alle dødballer, noe som utløste hissig piping fra Brann-fansen. De brune stresset hjemmelaget med et aggressivt press, og nektet Brann sjanser i innledningen. Mjøndalen-keeper Ivar Andreas Forn tok seg riktignok vel god tid med ballen rett foran eget mål, og var nær ved å miste den til Marcus Pedersen etter ni minutter, men bortsett fra det kom ikke Brann seg til annet enn noen hjørnespark.

Diomande-scoring

Etter 33 minutter forserte Fredrik Haugen fremover på Mjøndalens halvdel og dunket til fra distanse, men Forn var med og fikk slått unna. Bortelaget svarte med å gå rett i angrep, og Vamouti Diomandes skudd utenfor Øystein Øvretveits venstre stolpe var et forvarsel til det som skulle skje like etter.

Les også

Slik så Doddo Brann-Mjøndalen

Da var Mjøndalen på farten på høyresiden, men Amin Askar så ut til å ha kontroll og kunne klarere forholdsvis upresset. Til Stadion-publikummets forskrekkelse sendte Askar ballen innover i banen – rett i beina på Diomande som sto like utenfor sekstenmeteren. Ivorianeren sendte i vei en markkryper som ikke så utagbar ut, men som likevel suste inn i nettet bak Øvretveit. Dermed sto det 1-0 til Mjøndalen etter 37 minutter.

Nær utlikning før pause

Et rystet Brann hadde ikke hatt en eneste sjanse til da i kampen, men de var veldig nær da Erik Huseklepp slo et innoverskrudd frispark kort tid før pause. Ballen gikk via en Mjøndalen-forsvarer og ut til corner, bare centimetere fra Jakob Orlovs sko på bakerste stolpe.

Det satte fyr i Brann på tampen av omgangen, og to ganger til reiste publikum seg og jublet for det de trodde var utlikningen. Først da Pedersen smalt til på volley, men ble stoppet av en god Forn-redning, siden da Haugen skrudde et frispark over Mjøndalen-muren og like utenfor stangen.

Skaanes laget 1-1

En fryktelig omgang, sett med Brann-øyne, ble etterfulgt av en Mjøndalen-offensiv i starten av andre omgang. Et langt innkast endte opp på Mads Hansens hode rett foran mål, men lysluggen fikk ikke kraft bak headingen.

Like etter fosset Brann i angrep med Andreas Vindheim på høyresiden. Et hardt og godt innlegg ble delvis klarert, men bakfra kom innbytter Kasper Skaanes og plasserte ballen via stangen og i mål. 1-1 etter 53 minutter, og det er ingen overdrivelse å si at det var karrierens viktigste scoring til nå for Nymark-gutten.

Mjøndalen best på slutten

Men Mjøndalen lot seg på ingen måte knekke av baklengsmålet, og i perioden som fulgte var det ingen av lagene som kom til store sjanser. 71 minutter var spilt da Marcus Pedersen fyrte av på frispark fra drøyt 20 meter. Skuddet var hardt, men gikk rett på Forn, som fikk slått til corner.

Mer hadde Brann skuffende nok ikke å by på. Det siste kvarteret ventet hjemmefansen på en skikkelig sluttspurt, i stedet var det gjestene som var klart best og nærmest scoring. 1-1 sto seg likevel kampen ut, og nå venter tre nervøse døgn før det avgjøres om det blir Brann eller Mjøndalen som spiller i eliteserien i 2015. Onsdag klokken 19 spilles returoppgjøret på Mjøndalen stadion.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk