Disse åtte er aldri vraket av Brann-sjefen

Lars Arne Nilsen har forklaringen på hvorfor han gjør få endringer på laget.

SPILLER FAST: Kristoffer Barmen (fra v.), Ruben Kristiansen og Steffen Skålevik er blant de mange spillerne som nyter å spille fast under trener Lars Arne Nilsen. Foto: Ørjan Deisz
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Lars Arne Nilsen har ledet Brann i 13 seriekamper. Det har han gjort med gode resultater og få utskiftninger fra kamp til kamp.

En gjennomgang BT har gjort, viser at åtte spillere har vært i startelleveren hver gang de har vært tilgjengelige for spill.

— Det har blitt litt spesielt, i og med at jeg ble ansatt midt i sesongen. Jeg måtte sette en ny spillestil, og da er det vanskelig å dra i gang hele troppen samtidig. Derfor har jeg sett det som viktig å sette et lag fort, sier Lars Arne Nilsen.

Lyst å lese mer om Brann? Her er et par anbefalinger fra oss i redaksjonen:

Disse har spilt fast

Dette er stammen i laget som aldri er blitt vraket under ham:

  • Amin Nouri: Har spilt 12 av 12 kamper han har vært tilgjengelig til.
  • Bismar Acosta: Har spilt 12 av 12 kamper.
  • Vadim Demidov: Har spilt 12 av 12 kamper.
  • Kristoffer Barmen: Har spilt 11 av 11 kamper.
  • Piotr Leciejewski: Har spilt åtte av åtte kamper.
  • Sivert Nilsen: Har spilt syv av syv kamper.
  • Ruben Kristiansen: Har spilt fem av fem kamper.
  • Steffen Skålevik: Har spilt fire av fire kamper.

I tillegg har Fredrik Haugen spilt 10 av 11 kamper, Erik Huseklepp 12 av 13 kamper og Amadaiya Rennie tre av fire kamper.

- Sverger du til å rullere lite, Nilsen?

— Det kommer helt an på. Det er veldig viktig å holde folk varme. Jeg liker det, normalt sett. I perioder med mange kamper, er man jo nødt. Jeg hadde sikkert rullert mer hvis jeg ble ansatt i mai. Men det er en balansegang, dette.

En som har nytt stor tillit hos tre Brann-trenere på rad, er Kristoffer Barmen.

— Når vi gjør det bra, og spillet sitter, er det naturlig at det blir gjort få skifter, mener Barmen.

Da Rikard Norling var Brann-trener, var svenskens hyppige endringer på laget flere ganger et tema. Barmen mener de manglende resultatene den gang, gjorde det til en forståelig vei å velge.

— Resultater preger fotballen og nå er resultatene gode i Brann, påpeker han.

- Mer og mer samspilte

Sivert Heltne Nilsen har sammen med Barmen spilt fast på Branns midtbane de siste månedene. Han tror det er en fordel for samarbeidet på banen når fjesene er de samme.

— Jeg merker at relasjonene blir bedre og bedre, at vi blir mer og mer samspilte. Vi spillere kommer opp i situasjoner som er kjente for oss, og der vi vet hva lagkameratene gjør, sier han.

Sivert Nilsen jobbet sammen med trenerfaren også i Hødd, der de to ble norgesmestere. Sportsjournalist Kristian Stenerud, som jobber i Sunnmørsposten, dekket duoen og kjenner igjen det som nå skjer i Brann.

— Lars Arne Nilsen var i Hødd en trener som i stor grad stolte på en fast gruppe spillere. Disse spilte nesten alle kampene. Det kunne også være slik at byttene i kampene kom sent, slik at de som kom inn ikke fikk mange minutter. Det kunne skape frustrasjon hos enkelte spillere, men samtidig hadde han ikke samme bredden i stallen som i Brann, analyserer han.

Og Nilsen senior erkjenner at det å bruke de samme igjen og igjen, kan skape murring i spillergruppen.

— En viktig utfordring for en trener er jo å holde spillerne fra 12 til 18 i en tropp på tå hev.

Han understreker:

— Det er reell konkurranse om en plass på laget, altså. Det er konkurranse på kantene, sentralt på midten, på flere plasser. Men jeg må gjøre flere avveininger.

Publisert: