Overtidsmål senket Everton i målfest

En straffescoring av Marko Arnautovic på overtid sikret Stoke 4-3-seier borte mot Everton mandag.

Joselu scoret 3-3-målet til Stoke.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Etter en underholdende fotballkamp, kontret Stoke på overtid. Arnautovic kom seg forbi midtstopper John Stones, men ble felt av unggutten og dommeren pekte på straffemerket. Østerrikeren tok selv straffen og skaffet lagkameratene en sterk 4-3-seier. Everton-manager Roberto Martínez var svært misfornøyd med avgjørelsen til Mark Clattenburg.

PERLE: Her har Xherdan Shaqiri sendt av gårde ballen i en bue som finter ut Everton-keeper Tim Howard.

– Du må være veldig sikker for å ta en slik avgjørelse. Når jeg ser på reprisene viser den at Stones er nær ballen. Straffeavgjørelsen er hard å ta. Å ta en feil avgjørelse så sent i kampen gjør at jeg føler meg rasende og det er uakseptabelt, sa Martinez.

Les også

Hevder Guardiola forlot Bayern på grunn av spillerbråk

Les også

Liverpools stjernespiss melder seg kampklar. Det vil ikke treneren ha noe av

Stoke startet best

Stoke startet best i Liverpool og allerede etter 16 minutter tok gjestene ledelsen. Bojan stakk nydelig igjennom Marko Arnautovic, som igjen spilte videre til Shaqiri. Sveitseren kunne enkelt sette inn 1-0, men gleden varte ikke lenge.

Halvveis ut i første omgang sto plutselig Romelu Lukaku helt alene ti meter fra mål. Den belgiske spissen kunne enkelt utligne etter at Stoke-forsvarer Erik Pieters lå langt bak resten av forsvaret og opphevet offsiden.

BØTTER INN: Romelu Lukaku seier opp som en av favorittene til toppscorertittelen denne sesongen.

Det var likevel Stoke som kunne gå til pause med ledelsen. Like før første omgang var over, sendte Bojan en herlig ball til Shaqiri. Midtbanespilleren overrasket Everton-keeper Tim Howard ved å avslutte på første berøring og ballen gikk i en fin bue over målvakten.– Det er en vakker scoring og viktig for laget. Ballen var god og dyp fra Bojan, avslutningen var for god også. Jeg nøt å se den på TV igjen, men mer viktig er de tre poengene, sa Shaqiri.

Fram og tilbake

Stoke-manager Mark Hughes gjorde ingen bytter fra 2-0-seieren mot Manchester United lørdag. Om det var de få endringene som gjorde utslag kan man bare spekulere i, men utover i annen omgang så Stoke ut til å bli mer og mer tomme.

– Det var fram og tilbake og jeg synes begge lagene bør få mye skryt. Det er tøft å be spillerne spille først lørdag og så mandag i jula. Jeg synes vi spilte utmerket og scoret noen flotte mål,

Etter 64 minutter fant Tom Cleverley lagkameratene Lukaku bak Stoke-forsvaret. Belgieren tok ned ballen på strålende vis og var nådeløs alene med målvakt Jack Butland.

Bare sju minutter senere serverte Ross Barkley lagkamerat Gerard Deulofeu på blank kasse foran mål og vingen hadde få problemer med å sende vertene i ledelsen, men Stoke slo knallhardt tilbake.

Bortelaget hevet presset sitt og det ga resultater. Howard feilberegnet et innlegg fra Arnautovic og bokset ut i feltet. Der ventet innbytter Joselu og klemte ballen i mål til 3-3 med ti minutter igjen å spille. På overtid avgjorde Arnautovic med sin straffescoring.

(©NTB)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20162245172850
2Manchester City21143453213245
3Manchester United2113353426842
4Newcastle United211010134122240
5Tottenham Hotspur22123741311039
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk