Spydkongen hangler

<p>Men treneren mener Andreas Thorkildsen ikke har vært bedre trent enn nå.</p>

Publisert:

DAEGU, SØR-KOREA 20110903. VM friidrett 2011 Daegu. Spydkaster Andreas Thorkildsen tok sølv i spyd under VM i friidrett i Daegu lørdag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Foto: Poppe, Cornelius

Andreas Thorkildsen (29) har byttet ut tredemøllen på Toppidrettssenteret med løpebanen på Bislett og i San Diego. Det har beina fått merke.

— Det er bare noen småskavanker, og så er det så tidlig på året fortsatt at det er ikke så mye å bry seg om, sier trener Åsmund Martinsen.

Må ta hensyn

Duoen har vært hjemme i Norge i et par uker etter en måneds langt treningsopphold i San Diego i USA. Treningseldoradoet i California på USA sørvestlige kyst har blitt en fast base for Thorkildsen på vinteren.

Vanligvis brukes oppholdene i USA til å begynne å kaste spyd igjen etter en tøff treningsvinter med mye grunntrening hjemme i Norge, men mot slutten av oppholdet i San Diego nå begynte Thorkildsen å hangle. Trener Åsmund Martinsen forklarer:

— Han har noen stramme muskler i hoften, så den krangler litt. I tillegg blir han litt stiv i leggen, og så er han sår i akillesen. Det er ikke noe voldsomme greier, men samtidig noe vi må ta hensyn til. Jeg tror det nok kommer til å rette seg til neste samling i USA, det er den som er viktig, sier Martinsen.

- Hvorfor har han fått disse skavankene tror du?

— Han har løpt ganske mye, mer enn før. Tidligere år har han løpt en del på tredemølle på vinteren, men i år er den byttet ut med Bislett, og ute på bane i San Diego. Så det har blitt flere løp på fast dekke, det krever nok litt tilvenning, sier Martinsen, og legger raskt til at treningsoppholdet i USA ellers har vært bra.

— Vi har fått trent mye og bra. Og på denne tiden av året er han bedre trent enn før, så får vi håpe den progresjonen fortsetter. Men til å være på denne tiden av året synes jeg han ligger veldig godt an. Det er viktig å trene bra fysisk selv om han innimellom må ha litt reduskjon i løpinga.

God kontroll

Men Thorkildsens mangeårige trener sier det blir viktig for duoen og ikke stresse selv om han er noe satt tilbake.

— Intensitet, mengde og hyppighet går helt etter planen, så det å ta igjen det tapte i volum, tror jeg er veldig dumt. Jeg ser på han når han kaster med kule og står stille, eller kaster med rolig tilløp, at han har veldig god følelse med teknikken, han har god kontroll, så nå gjelder det bare å ha is i magen og ikke gjøre noe dumt, sier Martinsen, som sier eleven ikke fikk kastet fullt så mye som ønskelig i USA.

Publisert: