Sjefen bekrefter: Zuccarello er 100 prosent frisk etter hodeskaden

Gladnyheter fra New York.

Publisert: Publisert:

Mats Zuccarello Aasen har fått klarering til å gå på skøyter og ha kroppskontakt. NTB SCANPIX

— Vi er veldig fornøyde med det. Han er en viktig del av laget vårt, sier New York Rangers-trener Alain Vigneault til NHL.com.

I slutten av april måtte Norges beste ishockeyspiller forlate isen etter å ha fått en puck i hodet da klubben møtte Pittsburg Penguins. Nå bekrefter Vigneault at 27-åringen er helt frisk.

- Han er 100 prosent klar

Det endte med avansement til kvartfinalen for New York Rangers, men sesongen viste seg å være over for "Zucca".

Les også

Zuccarello fikk puck i hodet - måtte forlate isen

Det var forventet at nordmannen skulle være klar denne måneden, og tidligere i sommer spilte han under sin egen veldedighetskamp i Stavanger. Men nå bekreftes det altså at 27-åringen er frisk og klar for sesongoppkjøring.

— Det medisinske aparatet har sagt at han er 100 prosent. Han har fått klarering til å gå på skøyter og ha kroppskontakt, sier Vigneault.

Les også

Besøkte «Zucca» dagen etter hodesmellen: - Verste hockeyskaden jeg har sett

Ble skremt av lagkompisens skade

Det var lenge uklart hvor alvorlig Zuccarellos skade var. Ryktene gikk fra alt om at det var en kortvarig skade til at 27-åringen aldri igjen kunne spille ishockey. I en periode mistet den norske storspilleren taleevnen som et resultat av skaden.

— Det var en veldig skremmende og ekkel opplevelse, det verste jeg har sett av en hockeyskade. Han kunne knapt prate og ikke bevege seg, men legene fortalte tidlig at det kom til å gå bra etter hvert, sa New York Rangers-stjernen Derick Brassard på en pressekonferanse i Stavanger tidligere i sommer.

Også svenske Carl Hagelin fortalte om da han møtte nordmannen dagen etter skaden.

— Det var en veldig tøff opplevelse. Han kunne ikke si så mye. Han kunne faktisk knapt prate i det hele tatt, sa Hagelin før All Star-kampen i Stavanger.

Etter å ha spilt seg helt til Stanley Cup-finalen i 2014, gjorde New York Rangers en god figur også i fjor. Pittsburgh Penguins og Montreal Canadiens ble slått i sluttspillet, men Tampa Bay Lightning ble til slutt for sterke i semifinalen.

Publisert: