Scenarioet er blitt slik Skålevik fryktet: Kan sende gamleklubben ned

Helt siden han signerte for Brann har han tenkt på kampen mot Nest-Sotra. Nå kan Steffen Lie Skålevik sende gamleklubben ned en divisjon.

OPP OG NED: Steffen Lie Skålevik kan både rykke opp med Brann og ned med Nest-Sotra denne sesongen.
  • Magnus Wikan
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Det er en liten sjanse for at de overlever, uansett. Det er det jeg prøver å tenke. Jeg må bare tenke at det er en vanlig kamp, sier Steffen Lie Skålevik.

Men det er ikke så lett. Han er den første til å innrømme det. Forholdet hans til Nest-Sotra er fortsatt svært tett.

Etter fredagens treningsøkt satte han seg i bilen og kjørte over Sotrabrua til Ågotnes. Til den forblåste gressbanen hvor logoen til Lie-familiens bedrift henger på gjerdene. Der skulle han først møte lokalavisen, så sine kamerater.

De er Nest-Sotra-spillere. De er en del av gjengen som under David Nielsens ledelse rykket opp til 1. divisjon. Gjengen som nå, med to kamper igjen av sesongen, ligger an til å rykke ned igjen.

Det kan skje allerede søndag. Hvis de taper mot Skålevik og Brann.

— Jeg har hatt en følelse av det kom til å skje. At jeg kom til å bli ham som sendte dem ned. Nå kan det bli som jeg fryktet, sier Skålevik.

Les også

Pyroshow på Brann stadion når hele verden

Motivert

Tilbake på treningsfeltet etter opprykksfeiringen, som kulminerte i en lang formiddag på puten, var alt som det pleier å være. Skålevik var den som ble mest irritert på seg selv for hver bom under avslutningstreningen, til tross for at han også var den som scoret mest.

Motivasjonen virket å være den samme. Selv om Brann allerede har rykket opp. Selv om hans retur til Ågotnes stadion kan ende med at kompisene hans rykker ned.

— Jeg rykker jo ned jeg også. Jeg er en del av det, sier 22-åringen fra Liaskjæret, som signerte for Brann i sommer.

Jeg har hatt en følelse av det kom til å skje.

Men får han sjansen til å sende Brann i ledelsen med to minutter igjen å spille, så kommer han til å score. Han er nødt til det. Uansett hvor vanskelig det vil være.

— Det blir rart. I utgangspunktet er det ikke et problem, men det som gjør det vanskelig er at de ligger der de ligger, sier han.

— Men sånn er det. Det er jo ikke Brann sin feil at Nest har havnet i den situasjonen.

- Ikke vår feil

Det er det trener Lars Arne Nilsen har sagt til ham. Brann-treneren tok en prat med Skålevik på kontoret for å lufte temaet. Der ble de enige om at situasjonen er kjip, men at de ikke burde tenke noe på det.

For situasjonen er ikke bare enkel for Nilsen heller. Sotrastrilen har selv en fortid i klubben, både som spiller og trener. Den gang var hans mange mål var svært viktige for at klubben rykket oppover i divisjonssystemet fra 7. divisjon. Nest-Sotra er moderklubben hans. Klubben han har sitt hjerte nærmest.

— Jeg hadde aldri vært der jeg er i dag uten dem. Det er mange fantastiske folk i klubben som betyr mye for meg, sier Nilsen.

Han forandrer toneleiet.

— Men jeg kan ikke ta hensyn til det akkurat nå. Vi har et ansvar overfor de andre lagene i nedrykksstriden også. Vi må gjøre det vi skal gjøre, og om Nest slår oss, skal det være fordi de var bedre enn oss. Hvis de rykker ned, er det uansett ikke vår feil, sier han.

Merker presset

Nilsens begeistring for Skålevik har vært tydelig siden sistnevnte kom til klubben på tampen av overgangsvinduet i august. Treneren har kalt spissen sin for uvurderlig, og har latt ham starte hver eneste kamp siden overgangen.

- Hvordan har den halve sesongen i Brann vært, Skålevik?

— Jeg føler selv at jeg ikke har fått ut mitt eget potensial, men laget har gjort det så bra at det kun har vært dødsgøy å få være med på, sier 22-åringen.

Han innrømmer at han fortsatt ikke er blitt helt vant med å være Brann-spiller. Omstendighetene kan jo ikke sammenlignes med Nest-Sotra. Der var det ingen som reagerte om han gikk noen kamper uten å score. I Brann er forventningene helt annerledes.

— Jeg har selvfølgelig visst at det har vært store forventninger, men jeg har forsøkt å stenge det ute. Jeg har valgt ikke å lese så mye om meg selv og klubben, sier Skålevik, som innrømmer at han etter overgangen har følt et mye større prestasjonspress.

- Helt spesiell følelse

— Jeg tenker på fotball hele tiden. Jeg tenker på at jeg må score. Jeg tenker at vi må vinne. Jeg tenker på fotball 24 timer i døgnet. Jeg blir mer sliten i hodet enn i kroppen, sier han, og legger til:

— Men jeg må lære meg å takle det også.

For om han klarer å holde hodet kaldt er belønningen stor. Å score på Brann Stadion er jo noe han har drømt om siden han var en liten gutt. Det kunne man se av øynene hans da han sendte Brann i ledelsen mot Bærum.

Å score mål for Brann betyr litt ekstra.

— Jeg hadde jo aldri sett for meg at jeg noen gang kom til å klare det, å score på Stadion. Det er en helt spesiell følelse, sier Skålevik.

Det vil det også være om han scorer på Ågotnes, men på en litt annen måte.

Fakta:

Steffen Lie Skålevik

Født 31. januar 1993. Oppvokst på Liaskjæret, Sotra.

Posisjon: Angrepsspiller.

Klubb: Brann

Tidligere klubber: Sotra SK (tidligere Øygard) og Nest-Sotra.

Har scoret til sammen 13 mål for Nest-Sotra og Brann i 1. divisjon i 2015.

Publisert
  1. Fotball 1. div
BT anbefaler

– Det verste var halsen. Jeg hadde veldig vondt.

Dette vet vi om hvor syke barn blir av korona.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Fikk strøm­regning på 980.000: – Dette er katastrofalt

  2. Fredag morgon kjem vêromslaget

  3. På papiret var alt i orden. Bak hytte­fasaden skjulte det seg under­betaling, falske time­lister og livs­farlige arbeidsforhold.

  4. Grieghallen-direktøren om nye regler: – Jeg er veldig skuffet

  5. Ny smitterekord i Norge

  6. – Skremmende å se disse to tingene sammen