Nilsen-signeringene som kan vise en ny Brann-trend

Strandsonen: Før het de Olofinjana, Austin og Ojo. Nå er det Nilsen og Vevatne som gjelder.

Sivert Heltne Nilsen (23) er én av to Brann-signeringer dette overgangsvinduet.
  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Er det en kursendring fra jakt i andre verdensdeler til finsøk i egen steinrøys vi er vitne til i Brann i disse dager?

Målt fra de to siste signeringene kan det tyde på at Brann har funnet ut at fotballgullet ikke befinner seg så veldig langt unna Idrettsveien. Sivert Heltne Nilsen levde sine første år i stormkastene på Sotra, før han ble herdet som spiller i forblåste Ulsteinvik. Viljar Helland Vevatne kunne kjenne vinden fra Solastranden da han ble formet som fotballspiller.

Les også

«Jeg gir blaffen i at Branns nyeste signering er trenerens sønn»

På samme måten som det norske fotballeventyret under Drillo på 90-tallet ble tuftet på arbeidskraft fra distrikts-Norge, har Brann funnet sine nye forsterkninger langs kysten.

STILLER KRAV: BT-kommentator Tore Strand mener det er på høy tid at Rikard Norling må levere resultater. FOTO: Jan M. Lillebø

Kanskje er det for tidlig å snakke om en trend så lenge USA-fødte Alex Horwath og Costa Rica-duoen Bismar Acosta og Alejandro Castro ble hentet før sesongstart. En kan dog si at de to sistnevnte ble funnet lenger sør langs Norskekysten, i Kristiansand.Det er en evig diskusjon om hvilket nivå Brann bør hente sine forsterkninger fra, men å sette sammen et lag av de beste lokale talentene, noen nasjonale, lovende spillere, og et par, tre profiler enten de har norsk eller utenlandsk pass, kan være en god miks. Og et nivå som bør passe for Brann.

Branns mangel på hardhauser i midtbaneleddet har lenge vært et tema. Noen spekulerte til og med om det var mulig å hente Rodolph Austin tilbake igjen. Jamaica-kapteinen opplever suksess i disse dager, men jeg tror håpet om å se ham i Brann-drakt igjen har vært høyst urealistisk. Til det finnes de for mange rike, gale klubbeiere med urealistiske ambisjoner til at en klubb som fornuftig nok har pålagt seg strenge økonomiske rammer, kan ha håp om å sikre seg en Austin som er blitt høyt lønnet i Leeds de siste sesongene.

Les også

Trykket i Bergen bidro til valget av Brann

Dessuten er Austin 30 år. Heltne Nilsen og Vevatne er 23 og 20 år, og jeg tror det å hente sultne unge spillere – dog med erfaring nok til å vise at de har et visst nivå inne — kan være veien å gå. Dessuten er det snakk om overganger som ikke har kostet Brann mye, og dermed forsvinner risikoen for å tape store penger.

For en skal ikke glemme at for hver Olofinjana og Ojo finnes det en Helegbe, en Monkam og en Niasse. Og for hver Austin en Mezquida, en Magnacca og en Cabral.

Mons Ivar Mjelde bygde stein på stein og tok gull. Steinrøys-import blir kanskje det nye slagordet til Brann!

Inntil videre nynner jeg Brann-optimistisk på Ivar Aasen-strofene om at "Mellom bakkar og berg ut med havet heve nordmannen fenge sin heim".

Aasen var født i Ørsta. Knapt en mil unna, i Volda, har Brann-trener Lars Arne Nilsen fortsatt sin hjemmeadresse! Ser dere sammenhengen?

Publisert: