Langrennslandslagene er klare

Langrennssjef Åge Skinstad har presentert de utvalgte — bekrefter at Northug takket nei til en plass.

HAR VALGT: Åge Skinstad har tatt ut skiløperne som skal forsvare norges ære i sesongen som kommer.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Her er landslagene:

Distanselaget: Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning, Sjur Røthe, Didrik Tønseth, Pål Golberg, Simen Østensen, Simen Sveen, Chris Jespersen.

Sprint herrer: Ola Vigen Hattestad, Anders Gløersen, Eirik Brandsdal, Finn Hågen Krogh, Sondre Turvoll Fossli, Tomas Northug.

KLAR FOR LANDSLAGET: Simen Østensen, Chris Jespersen og Finn Hågen Krogh smiler etter uttaket. Sistnevnte går fra allround til sprintlandslaget.

Kvinnelaget: Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kristin Størmer Steira, Marthe Kristoffersen, Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla, Celine Brun Lie, Martine Ek Hagen, Kathrine Harsem.

De funksjonshemmede: Eirik Bye, Mariann V. Marthinsen, Håkon Olsrud, Birgit Skarstein.

Langrennsløper Simen Sveen er en av landslagets ferskinger. Unggutten har en motor flere av de etablerte kan misunne ham.

SMILER FOR LANDSLAGSPLASS: Simen Sveen blir en del av norges distanseløpere.

— Ikke mange løpere har høyere, sier 25-åringen. Han sikter til oksygenopptaket, som er 90. Gjennomsnittet på distanselaget er 85, ingen er på Sveens nivå. Bjørn Dæhlie var oppe i 94 i sin storhetstid.

— Det er en veldig styrke å ha en sterk motor, men samtidig er det mye annet som avgjør hvor god man blir, sier hedmarkingen.

O2-slukeren forteller at han er ydmyk og takknemlig for at han får denne sjansen, og det er ingen tvil om at han fortjener den.

I farta

Sveen tok femteplass i verdenscuprenn i Davos sist vinter, og 3. og 4. plass i NM på Lillehammer. Han var i OL-diskusjonen.

I går ble han og de andre nykommerne presentert på Geilo, foran dagens Skarverenn med 12.000 deltagere.

Sveen har fått en av de åtte plassene på herrenes distanselag. Bare tre etablerte har overlevd: Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning og Sjur Røthe. Inn kommer de nye: Foruten Sveen er det Simen Østensen, Chris Jespersen, Didrik Tønseth og Pål Golberg. Sistnevnte har vært på sprintlandslaget de siste sesongene, men fikk viljen sin. Han vil satse på lengre distanser.

— Ved å vinne et verdenscuprenn på 15 km siste sesong, har han bevist hvilke kvaliteter han har, sier langrennssjef Åge Skinstad.

Han legger til: - Petter Northug ble også tilbudt en plass, men han takket nei.

TAKKET NEI: Åge Skinstad sier at Northug ble tilbudt en plass på landslaget, men at han takket nei.

Ser fremover

I kabalen er det tenkt fremtid. Yngre løpere skal med. Norge skal bygge opp et slagkraftig lag som overlever selv om noen gir seg.

— Det er kun to som har signalisert at de ikke blir med til OL i 2018, og det er Kristin Størmer Steira og Eldar Rønning, sier Skinstad.

FORTSETTER: Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg fortsetter på landslaget. Her blir jentene intervjuet av Odd-Bjørn Hjelmeset.
FONYET TILLIT: Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Therese Johaug får alle fornyet tillit etter en sterk sesong.

Mens Finn Hågen Krogh var på distanselaget i fjor, har han gått til sprint. Der er Sondre Turvoll Fossli en spennende nykommer fra rekruttlaget, som har hospitert på flere samlingre med eliten. På kvinnesiden har Martine Ek Hagen og Kathrine Harsem kommet inn utenfra.

FØLG SPORTSDØGNET MED OSS:

Publisert: