Nå er han klar for Hønefoss

Kristoffer Larsen (22) ble presentert av sin nye klubb i formiddag.

GAMLE KJENTE: Rune Skarsfjord viser frem sin nye spiller, Kristoffer Larsen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Som bt.no annonserte mandag, leier Brann ut sin kantspiller Kristoffer Larsen (22) til Hønefoss. Det bekreftet begge klubbene tirsdag.

I Hønefoss vil Larsen bli gjenforent med sin gamle trener Rune Skarsfjord, som ledet laget da Larsen sitt gjennombrudd i Brann-trøyen i 2012. Låneavtalen strekker seg ut 2014-sesongen.

— Vi hadde et ønske om å styrke stallen vår, samtidig som Kristoffer var misfornøyd med spilletiden han fikk i Brann. En låneavtale passet derfor veldig bra for flere parter, sier Hønefoss’ konstituerte daglige leder, Rolf-Magne Walstad til bt.no.

Møter gamle kjente

Walstad var sportslig administrativt ansvarlig i Brann fra 2011 til 2013, og vet dermed godt hvilken spiller han nå har sikret seg.

— I den økonomiske situasjonen vi er i, er det viktig å sikre seg spillere vi er trygge på at leverer. Vi hentet Kristoffer hit fordi vi vet hva han kan bidra med, sier Walstad, som også tror at klubbens nære tilknytning til Bergen var med på å lokke Larsen til Hønefoss.

For i tillegg til å gjenforenes med Skarsfjord og Walstad, blir Larsen også lagkamerat med kompisene Alexander Solli og Mats-André Kaland.

— Kristoffer kjenner mange i klubben fra før, så det har gjort utlånet litt tryggere, sier spillerens agent Kent Karlsen.

Manglet tillit

Han peker på manglende tillit i Brann som årsaken til utlånet.

— En spiller som Kristoffer må spille mange kamper på rad for å levere på sitt beste. Det fikk han ikke i Brann. Derfor måtte han tenke på seg selv og dra til en klubb hvor han blir vist mer tillit, sier Karlsen.

Den dribleglade vingen har etter halvspilt sesong startet to kamper og har til sammen kun spilt 341 minutter i eliteserien. På de minuttene scoret han ett mål.

— Forhåpentligvis returnerer han til Brann med nyvunnet selvtillit etter låneoppholdet, sier Karlsen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering