Sandviken overrasket ved å ta seg til kvartfinalen

Klepp er blitt en drømmemotstander for Sandviken. Tirsdag slo de dem ut av cupen.

Her jubler Sandviken etter 1-0-målet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

KLEPP-SANDVIKEN 0-2

Å kalle det en cupbombe vil være å overdrive, men oddsen for at Sandviken, som ligger tredje sist i Toppserien, skulle slå Klepp, som kjemper om medalje, ut av cupen var nok meget høy.

SCORET: Karoline Bakke scoret Sandvikens første mål mot Klepp. Her er hun i aksjon mot Trondheims Ørn tidligere denne sesongen. ARKIVFOTO: Eirik Brekke

Når man også legger til at Klepp har til gode å tape en hjemmekamp i serien denne sesongen, og at Sandviken senest i helgen fikk juling av naboene fra Arna, pekte det meste i retning av en exit allerede i åttendedelsfinalen for bergenserne.Men så er det nå en gang slik at floskelen "cup er cup" er et overbenyttet uttrykk av en grunn. To dødballer tidlig i annen omgang var nok til å understreke det. Karoline Bakke og Andrea Thun satte hver sin corner i mål, og Sandviken tok seg videre til kvartfinalen.

Les også

Arna-Bjørnar vil ikke forvente for mye av spisstalentet

Les også

Arna-Bjørnar knuste naboen i målfest

Drømmemotstander

— Vi hadde et håp om at vi skulle klare det før vi dro ned hit, sier målscorer Bakke.

For det var nemlig i hjemmekampen mot Klepp 16. mai at Sandviken spilte sesongens beste kamp foreløpig. De hvitkledde slo rogalendingene hele 3–0 og så aldri ut som bunnlaget de var den gang.

— Klepp er et lag som passer oss veldig bra, det viste vi i den forrige kampen. Det gjorde at vi virkelig hadde troen på at vi også skulle vinne denne, og det gjorde vi, sier Bakke.

Kampbildet i cupkampen var dog et ganske annet enn i den sterke hjemmeseieren. Med vinden i ryggen presset Klepp gjestene dypt i banen, men Sandviken holdt stand. Da Sandviken hadde medvind i annen omgang, fikk de løftet laget høyere opp i banen og skapte flere sjanser selv. To gode cornere fra Ingrid Spord var det som skulle til og åtte minutter ut i annen omgang var kampen avgjort.

— Det var en kjempesterk prestasjon av oss. Vi var ikke akkurat favoritter før denne kampen, sier trener Øyvind Nordtveit.

Revansje

Både han og laget var langt nede etter å ha blitt ydmyket av Arna-Bjørnar i helgen. 0-5-tapet satte en solid støkk i laget, som øynet et håp om å slå byrivalene for første gang på mange år.

— Derfor var denne seieren svært kjærkommen for oss. Det var viktig å revansjere den kampen, både innad og utad. Det var også viktig for oss å vise at vi kan slå gode lag på bortebane, sier Nordtveit.

Madeleine Giske er enig. Seieren betyr langt mer enn bare et avansement.

— Det var ekstremt viktig for selvtilliten vår. Vi trengte virkelig denne oppturen, sier hun.

— Hvor langt kan dere nå i cupen?

— I enkeltkamper kan alt skje, men vi må nok likevel være litt heldige med trekningen. Vi kan godt vente med å trekke et av topplagene til vi har nådd semifinalen, sier Giske.

Kampfakta:

Klepp – Sandviken 0–2 (0–0)

Klepp Stadion

Tilskuere: 154

Mål: 0–1 Karoline Bakke (48.), 0–2 Andrea Thun (53.).

Gult kort: Therese Sessy Åsland, Klepp.

Sandviken: Ashley Thompson–Isabelle Gjerde, Helene Gloppen, Stine Hovland, Karoline Bakke–Camilla Ervik (Ingrid Nyhus fra 62), Ingrid Spord, Fride Tessem Mørkeset (Sara Soraya Eriksen fra 68), Sunniva Lillestøl–Elida Knudsen (Silje Torvanger fra 81), Andrea Thun.

Publisert: