Nest-Sotra samlet laget til alvorsprat etter nytt nederlag

Både trenere og spillere hadde behov for å blåse ut etter at Nest-Sotra tapte bunnkampen mot Hønefoss.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Nest-Sotra – Hønefoss 1–3 (0–2)

BORTEJUBEL: Mens Hønefoss-spillerne jublet for scoring, hang Nest-Sotra-spillerne med hodet.

ÅGOTNES (bt.no): — Det var et høyt lydnivå i garderoben. Både trenerne og spillerne hadde mye på hjertet. Sånn skal det være i garderoben til Nest-Sotra, der er takhøyden stor, sier kaptein Max Bjørsvik.Halve Hønefoss-laget var ferdig dusjet og hadde satt seg i bussen, da Nest-Sotras spillere og trenere dukket opp i pressesonen etter 1-3-tapet på Ågotnes. Nederlaget, som sendte strilene til jumboplassen i 1. divisjon, var tungt å svelge, og sammen trengte de tid til å komme seg til hektene.

ALVORSPRAT: Nests trenere, Steffen Landro (til v.) og Ruben Hetlevik, samlet laget til en 15 minutter lang prat etter kampen. Der fikk de luftet ut etter nok et nederlag.

Trenerne samlet laget til en lang alvorsprat i garderoben. — Var det samling i bånn?

— Det vil jeg ikke kalle det. Vi fikk pratet om hva som gikk galt og hva vi skal jobbe med fremover for å snu dette. Vi er alle klar over hvilken situasjon vi er i, sier trener Steffen Landro.

Havnet tidlig under – igjen

Situasjonen er dyster. Nest-Sotra ligger sist i 1. divisjon og har fire poeng opp til trygg grunn. Om Levanger slår Brann tirsdag, vil avstanden være på hele syv poeng.

— Avstanden er ikke avskrekkende. Det er fortsatt femten poeng å spille om før sommerferien, og vi går for å få alle femten, sier toppscorer Steffen Lie Skålevik, som scoret sitt sjette for sesongen mot Hønefoss.

Dessverre var det altfor sent. Da Skålevik scoret i det 88. minuttet var kampen allerede så godt som tapt. For femte gang denne sesongen hadde nemlig Nest-Sotra havnet under innen de første 20 minuttene var spilt. For tredje gang havnet de under med to mål etter kun 25 spilte minutter. Mot Brann klarte de å snu det til et uavgjortresultat, men den kampen står kun igjen som et unntak.

— Vi er ikke på fra start. Det føles som om vi slipper inn mål i de første 20 minuttene i hver eneste kamp. Det kan ikke skje igjen, sier Skålevik, som forteller at det var ett av temaene de streifet innom på det 15 minutter lange møtet.

Nerver

— Vi snakket om hvorfor vi ikke er på fra start, og at vi er nødt til å begynne å stille mer krav til sidemannen i garderoben. Ingen spilte på sitt beste i denne kampen, sier Skålevik.

Før den særdeles viktige bunnkampen var stemningen før kamp også preget av nervøsitet, innrømmer Bjørsvik.

— Det er nok en del nerver inne i bildet. Det er naturlig før en så viktig kamp, sier han.

- Men hver kamp blir viktig fremover. Hvordan skal dere klare å senke skuldrene?

— Vi må bare klare det. Vi kan ikke være nervøse for å spille fotballkamper. Vi skal jobbe hardt på trening for å snu trenden. Klarer vi det, så vil vi også spille på oss selvtillit, sier Bjørsvik.

- Gode nok til å holde seg

Hønefoss-spiller Aleksander Solli er sikker på at de kommer til å klare det. Bergenseren med det knallharde skuddet er en god kamerat av flere av Nests spillere. Han tror det vil snu så snart de får en seier.

— Nest er i samme båt som oss. I denne kampen fikk vi en forløsning, som kan være et vendepunkt for sesongen. De er avhengig av å få det samme. De trenger å se lyst på ting og få selvtilliten tilbake, sier Solli.

Han mener nemlig at laget bør være godt nok til å holde seg i divisjonen.

— Selvfølgelig er de gode nok. Det er mange gode fotballspillere i det laget, men i den situasjonen de er nå, er de også avhengig av hvordan de andre lagene gjør det, sier Solli.

Og "de andre lagene", her representert ved hans eget Hønefoss, gjorde ikke situasjonen noe lettere 2. pinsedag.

Publisert: