Overrasket med å vrake veteran Nøstvold

<p>— Det er best for laget, mener Thorir Hergeirsson. Her er Norges EM-tropp!</p>

Aarhus, Denmark 20121005.Norge - Russland. Håndball. GF Forsikring Golden League 2012. Norges landslagstrener Thorir Hergeirsson.Foto: Bo Amstrup / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Veteranen Tonje Nøstvold ble vraket da Thorir Hergeirsson tok ut EM-troppen tirsdag formiddag. Det var den store overraskelsen. Ida Bjørndalen overtar plassen.

— Tonje har vært ute i høst med en vond skulder. Selv om hun er tilbake i spill, er hun ikke helt bra ennå. Per dato er Ida Bjørndalen bedre. Hun utgjør en større skuddtrussel bak på banen og har vært god lenge. Det er best for laget at hun kommer inn, sier Hergeirsson om vrakingen av Nøstvold, som har spilt ni mesterskap på rad.

Ida Bjørndalen spiller til daglig for Kolding i Danmark og gjør det svært bra. Den tidligere Larvik-jenta er toppscorer i serien og overtar høyrebacken på landslaget sammen med Linn Jørum Sulland.

Fire nye

Thorir Hergeirsson hadde plass til hele fem mesterskapsdebutanter da han presenterte troppen på Lysaker tirsdag formiddag. I tillegg til Bjørndalen var det Stabæk-jentene Silje Solberg og Karoline Næss, Storhamars Maja Jacobsen og Tertnes-vingen Linn Gossé, som overtar for Kari Mette Johansen, som la opp etter OL. Også Stine Bredal Oftedal, som ble vraket til OL, er tilbake igjen.

Men størst interesse har det knyttet seg til om Anja Edin ville bli tatt inn i varmen igjen. Etter at hun sa nei til å spille på rekruttlandslaget i 2010, har ikke Edin vært aktuell for Norge.

Storspill for Storhamar etter jul i fjor og ny fremgang i Larvik denne sesongen gjorde Anja het igjen, og Hergeirsson har forlengst tilgitt avbudet til rekruttlandslaget. Islendingen har i hele høst ikke lagt skjul på sin interesse for et comeback for Edin, mens hun har vært så beskjeden at hun til Aftenposten for en uke siden at hun ikke hadde noen forventninger om å bli tatt ut.

Tok ut alle 16

Edin er den mest spennende "nykommeren" i troppen, drøyt to år etter at hun spilte sin siste landskamp. Sitt eneste mesterskap spilte hun i VM 2009 da hun var litt variabel og endte med 14 scoringer.

Her er troppen:

Keepere: Katrine Lunde Haraldsen, Györ, Silje Solberg, Stabæk.

Høyrekant: Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Larvik, Maja Jacobsen, Storhamar.

Høyreback: Linn Jørum Sulland, Larvik, Ida Bjørndalen, Kolding.

Midtback: Karoline Dyhre Breivang, Larvik, Kristine Lunde Borgersen, Vipers, Anja Edin, Larvik, Stine Bredal Oftedal, Stabæk.

Venstreback: Ida Alstad, Byåsen, Karoline Næss, Stabæk.

Venstrekant: Camilla Herrem, Byåsen, Linn Gossé, Tertnes.

Strek: Heidi Løke, Györ, Marit Malm Frafjord, Viborg.

Publisert: