Derfor er Larsen blitt Branns giftigste målscorer

Selvtillit, ny posisjon og terping på treningsfeltet blir trukket frem som nøklene til at Kristoffer Larsen (23) er blitt Branns toppscorer.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

FOLLO — BRANN 0-1

SKI STADION (bt.no): For andre kamp på rad var Kristoffer Larsen den eneste Brann-spilleren på scoringslisten, og for andre gang på rad var det mer enn nok til å sikre tre nye poeng.

Borte mot Follo var det nemlig hans scoring som skulle bli den avgjørende, akkurat som mot Kristiansund i forrige serierunde – da han scoret to.

På de to siste kampene har han dermed scoret like mange mål som på alle de 14 foregående kampene til sammen. Med seks mål er han sportsklubbens desiderte toppscorer.

AVGJORDE FOR BRANN: Kristoffer Larsen feirer mot Follo.

— Jeg er bare glad for at vi vinner. Så lenge vi gjør det, spiller det ingen rolle hvem som scorer, sier den dribleglade askøyværingen ydmykt.

- Kommer til flere sjanser

Noe må imidlertid å ha skjedd. Hvordan kan det ha seg at Larsen plutselig er blitt Branns giftigste målscorer?

Kantspilleren trekker frem tre nøkkelårsaker: For det første har han spilt på seg selvtillit, for det andre har han virkelig funnet seg til rette i sin nye kantrolle og for det tredje har Lars Arne Nilsen terpet både avslutninger og løpsmønster på trening.

— Jeg trener på det hver dag. Lars Arne er veldig opptatt av at han vil ha meg i de posisjonene, hvor jeg blir satt opp alene med keeper i bakrom. Da er det bare å sette dem i mål, sier Larsen, og fortsetter:

— Jeg kommer til mer sjanser i denne posisjonen, føler jeg, og jeg ligger mye høyere i banen enn jeg har gjort tidligere. I tillegg får jo jeg gode pasninger, noe som gjør det enklere for meg.

— Og så gir det jo ekstra selvtillit å score.

Les også

Larsen og moralen avgjorde

Har trent på målet

Terpingen på trening var kanskje det mest synlige punktet under angrepet som ledet til scoringen. På formasjonstreningene denne uken har Brann trent på å spille mot trebackslinjer, og de visste dermed godt hvor på banen de riktige rommene ville åpne seg – nemlig bak sidebacken.

— Akkurat det målet har vi øvd på. Vi lærte av den første kampen og visste godt at vil ville få rom bak backen, forklarer Larsen.

Treneren fortsetter:

— Vi har trent på det, ja. Marcus (Pedersen) gjorde en god jobb og vant ballen for oss. Da Fredrik (Haugen) fikk den, visste han akkurat hvilket rom han skulle spille den i, sier Lars Arne Nilsen, som var forsiktig med rosen av matchvinneren etter kampen.

— Han avgjorde kampen i første omgang, men det var beholdningen fra den omgangen. Vi skal skryte av ham for målet, men det ble altfor mange brudd imot. Etter scoringen var han dog god, sier sotrastrilen.

- Risikospiller

Han mener Larsen har tatt store steg i det defensive spillet, men fortsatt er han en for stor "risiko".

— Han jobber hardere enn før, men han er fortsatt en risikospiller. Det neste nå er å luke bort de unødvendige bruddene, sier Nilsen.

- Han virker som en langt målfarligere spiller nå enn i vår. Hva har skjedd?

— Ingenting spesielt. Han har det i seg. Han er en spiller som avgjør kamper, men han er også en spiller som gir altfor mange brudd imot. Det er sånt som er lett å glemme etter en scoring, sier treneren.

- Du har seks mål nå, Larsen. Hvor mange forventer du å ende opp med ved sesongslutt?

— Det er ikke noe jeg tenker på. Å score bygger selvtillit, utover det er det samme for meg hvem som gjør det, sier han.

Publisert: