Norsk gull på VM-stafetten: - Det er ubeskrivelig deilig

Ny drømmedag for nordmennene i Holmenkollen.

Det norske vinnerlaget i matchende gulljakker etter dagens stafettseier i Holmenkollen. Fra venstre: Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø. Foto: Olav Olsen

 • Kjetil Flygind
 • Kurt B.M. Haugli
 • Sindre Trygsland
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

HOLMENKOLLEN (Aftenposten: I går overrasket det norske damelaget og vant gull på stafetten. De norske herrene var blant favorittene på forhånd, og etter en glimrende lagprestasjon kunne Emil Hegle Svendsen gå inn til Norges tredje gull i skiskytter-VM i Holmenkollen.

— Det er ubeskrivelig deilig. Livet passerte omtrent i revy da jeg kryssa målstreken. Det betyr utrolige mye. Jeg har ikke så mye ord til å beskrive det. Det føles fantastisk rett og slett, sier Svendsen til NRK etter løpet.

Tyskland gikk inn til sølv, mens bronsjen overraskende gikk til Canada.

Les også

NRK med oppsiktsvekkende VM-tall: - Folk er klin gærne etter sport

I ledelsen etter to etapper

Superveteran Ole Einar Bjørndalen var først ut på stafetten. 42-åringen har hatt et oppløftende mesterskap, og startet sin førsteetappe oppskriftsmessig med fem treff på liggende skyting. På stående fikk Bjørndalen derimot problemer, måtte bruke to ekstraskudd og gikk ut 17 sekunder bak ledelsen.

Men 42-åringen beviste at han har prikket inn VM-formen, knappet inn forspranget og sendte ut Tarjei Bø på andreetappen på en fjerdeplass, ni sekunder bak Tyskland i tet.

Les også

Hegle Svendsen utelukker ikke å bytte skimerke

For Tarjei Bø har VM på hjemmebane så langt vært en skuffelse. Det så ut til å tenne 27-åringen fra start på sin andreetappe. Bare noen hundre meter var gått da Bø hadde tatt igjen tyske Benedikt Doll. Inn til skyting var Norge i tet sammen med Canada.

På liggende skyting ble det ett ekstraskudd for Bø, og han gikk ut på sin andre runde som nummer tre. På stående skyting trengte 27-åringen nok en gang et ekstra forsøk, men gikk ut i tetstriden. Etter en sterk sisterunde sendte han Johannes Thingnes Bø i drømmeposisjon, i tet sammen med Tyskland.

Kjempeetappe av Thingnes Bø

— Akkurat nå ser det veldig bra ut. Tarjei må grave ordentlig dypt i kjellern, sa Ole Einar Bjørndalen til NRK.

To av de andre favorittene, Frankrike og Russland, hang etter etter to etapper. De vekslet cirka ett minutt bak Norge i tet.

Les også

Gamblingen som ga gull

De norske gullsjansene ble hvert fall ikke mindre da Johannes Thingnes Bø skjøt feilfritt på liggende skyting og gikk ut i tet. Og da han senere på etappen skjøt fem blinker rett ned, gikk en praktrunde og skaffet et forsprang på 29 sekunder ned til Tyskland på andreplass, lå alt til rette for Emil Hegle Svendsen.

– Jeg har bare manglet det siste lille ekstra og fikk det virkelig til i dag, sa Thingnes Bø, som har havnet på fjerdeplass i alle de individuelle rennene.

Hegle Svendsen ville ikke være noe dårligere, holdt godt tempo på førsterunden og skjøt fem blinker rett ned på liggende. På stående måtte Super-Svendsen, som både Bjørndalen og Tarjei Bø, ta i bruk ekstraskudd, men gikk ut fra siste skyting 10 sekunder foran Tyskland.

Det forpranget klarte 30-åringen å beholde og kunne gå inn til gull foran et norsk folkehav i Holmenkollen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi teller ned til seriestart i eliteserien:

Publisert
 1. Emil Hegle Svendsen
 2. Johannes Thingnes Bø
 3. Tarjei Bø
 4. Ole Einar Bjørndalen
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

 1. Gulljentenes perfekte avslutning: - Helt magisk

 2. Hegle Svendsen om ankerrollen: - En dag i himmelen eller det helt motsatte

 3. Gulljentene får beholde gullskoene

 4. Solemdal nær sammenbrudd før stafetten

BT anbefaler

Fana-mann ble frastjålet sykkelen. Dette fant politiet hjemme hos tyven.

– Vi ønsker å finne de rette eierne.

LES SAKEN