Brann for sterke for Ranheim nok en gang

Kopierte fjoråret og gikk på stortap med 1-4 i mot Brann i Bergen. Dermed er trønderne under streken etter fem kamper uten seier.

Jakob Orlov og Brann fikk en etterlengtet opptur med seier mot Ranheim.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Uten en trepoenger og etter årets første tap i forrige serierunde, trengte Ranheim en seier for å kickstarte 1. divisjons-sesongen.

Og selv om Brann har vist seg langt fra uslåelige etter nedrykket fra eliteserien, er storklubben på bortebane en vanskelig nøtt for de fleste i 1. divisjon.

Så også for et Ranheims lag som sto med tre poeng på fire kamper foran den femte serierunden. Dermed sto mer enn bare revansje for fjorårets 1-3-tap i cupen på agendaen for Trond Nordsteiens menn.

Tidlig baklengs

Ranheim startet i høyt press, men allerede etter ni minutter slo planen sprekker da Brann fikk store rom å kontre i, etter en Ranheim-ballmiss på vei fremover. Ranheim-kaptein Are Tronseth så ut til å stoppe angrepet da Kristoffer Larsen forsøkte en stikker til Jakob Orlov, men da ballen fant veien til Fredrik Haugen via nevnte Larsen, hadde førstnevnte en relativt enkel jobb med å hamre inn 1-0 til vertene.

Men det tok ikke lang tid før Ranheim fikk en gavepakke som sendte trønderne inn i kampen igjen.

Gavepakke

For selv om Torgil Gjertsen skal ha all ære for forseringen mellom to Brann-spillere før han skjøt relativt hardt presset av Brann-back Erdin Demir, kan ikke involveringen til keeper Kenneth Udjus karakteriseres som noe annet enn en keepertabbe.

Ranheim-spilleren skjøt hardt og lavt – men midt på keeper – som glapp ballen mellom føttene til 1-1. Men kun minutter senere var trønderne igjen i hardt vær i Bergen da Are Tronseth var en blanding mellom uheldig og udyktig da en dårlig klarering ble brutalt straffet av Erik Huseklepp og Jakob Orlov. Førstnevnte ble nærmest skutt på, men ballen fikk en perfekt bue i bakrom til Orlov – som fikk en enkel jobb med å sette inn 2-1. Brann fortsatte å være det førende laget, men ledet kun med ett mål til pause.

Kjempesjanse for Stene

Selv om Brann så nærmere 3-1 enn Ranheim var utligning i 1.omgang, var det nettopp det siste scenariet som holdt på å bli et faktum like etter pause. Et nydelig Ranheim-angrep med Vegard Voll i servitørrollen ga Robert Stene muligheten fra seks meter.

32-åringen hadde løpt seg fri på bakerste stolpe – hadde hele målet å sikte på – men traff midt på keeper Udjus.

Da kom likevel kveldens tredje baklengs i angrepet som fulgte. Nok en gang passivt forsvarsspill da Jakob Orlov snek seg inn mellom Tronseth og Øveraas Olsen. Svensken fikk ikke skikkelig trøkk i avslutningen, men nok til å sette ballen forbi Lindberg til 3-1 for vertene.

Store avstander

Ranheim tok over mye av ballinnehavet, men var alt for upresise til å skape det helt store foran vertenes mål. Isteden var det Brann som skapte det som var foran målene – og Orlov var kun en glitrende Lindberg-redning fra å sette inn sitt tredje mål for kvelden etter 77 minutter.

Men fire minutter senere fikk svensken hattrick han søkte – og kanskje også fortjente. Et Ranheim-forsvar som sto høyt uten press på ballfører ga Brann-spissen store rom. Orlov fikk en autostrada alene med Lindberg, men tok tiden det trengte for å holde hodet kaldt. Are Tronseth strakk seg, i likhet med keeperen sin, forgjeves da Orlov bredsidet inn 4-1. Dermed står Ranheim fortsatt med kun tre poeng og ingen seiere i 1. divisjon.

Publisert: