Castro får sjansen fra start

Brann-nykommeren mener han skal opp til eksamen mot Strømmen.

Alejandro Castro (midten) er drillet med «førstelaget» tre treninger på rad, og går trolig inn som Jakob Orlov sin spissmakker mot Strømmen. Foto: Trine Melheim Næss
  • Trine Melheim Næss
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Etter alle solemerker blir Alejandro Castro spissmakker med Jakob Orlov mot Strømmen. Castro er drillet med «førstelaget» tre treninger på rad, og er sammen med Kasper Skaanes, spillerne som erstatter Kristoffer Barmen og Fredrik Haugen som er ute med henholdsvis skade og karantene.

Kristoffer Larsen skyves trolig ned på høyre kant, mens Skaanes går inn som sentral midtbanespiller sammen med Vadim Demidov.

Les også

Her er laget Norling drillet skjærtorsdag

Selv Brann-trener Rikard Norling svarer bekreftende når Bergens Tidende spør om han er i startelleveren, til tross for at han ikke vil oppgi laget som starter mot Strømmen før selve kampdagen.

— Mest sannsynlig starter Castro, sier Norling.

- Som spiss?

— Ja.

Treneren vil imidlertid ikke røpe hvem Castro skal spille med.

— Du får vente til mandag når laget skal offentliggjøres.

Vond å spille mot

Mot et skadeskutt Strømmen-lag, som har slitt med å score mål så langt i år, kan Castro komme til å spille en viktig rolle som oppspillspunkt. At han er god til å holde på ballen og liker å krige, passer godt mot mandagens motstander, som har slitt med skader på nøkkelspillere spesielt i midtbaneleddet.

Av Branns assistenttrener, Robert Hauge, som hadde ansvaret for Castro i Start i fjor, har Castro fått referansen « vond å spille mot».

Som innbytter mot Fredrikstad, avslørte Castro at tempoet ikke er han sterkeste side. Det mener han selv å kompensere for i form av teknikk og fysisk styrke.

— Jeg er god form og ser frem til å vise hva jeg er god for. Mandagens kamp blir som en eksamen for meg, sier spissen.

Bismark Acosta (28, t.v) og Alejandro Castro (24) signerte for Brann i slutten av mars.

Rikard Norling mener det er for tidlig å si så mye om spillerens kvaliteter, men har rukket å danne seg et inntrykk av hva han kan dyrkes som.— Han er en god ballmottaker og passer godt i tradisjonell spissrolle i et 4-4-2 system.

- Vurderer du han som en teknisk eller fysisk spiller?

— Jeg tror han kan kombinere begge deler.

Har aldri sett Huseklepp så god

Mot Fredrikstad viste Erik Huseklepp tidvis glimt av sitt gamle «jeg». En form Norling har til gode å oppleve som Brann-trener. På siste trening før Strømmen-oppgjøret, sanket angriperen lovord både fra medspillere og trener.

— Det jeg har sett de siste treningsukene er noe jeg har lengtet etter siden jeg kom. Erik har vært god, men han har et register som vi alle vet, og som jeg nå håper at han skal ta ut. Jeg skal be til Gud om at han gjør det allerede i neste kamp.

Les også

Han forstår ikke hva Grønner sier - men hyller kommunikasjonen mellom dem

Huseklepp selv beskriver beskjedent at det meste «bedre og bedre dag for dag».

— Jeg føler meg lettere, med et høyere trykk. Kampen mot Fredrikstad var god for min del. Det skal jeg bygge videre på. Han vil verken av- eller bekrefte at han spiller kant mot Strømmen.

— Kanten har fungert bra i det siste, og jeg trives godt med det, så får vi se hva de velger, sier han med et lurt smil.

Krevende bytte for Demidov

Norling innrømmer at han har måttet gå i tenkeboksen for å finne ut hvilke spillere som best egner seg til å erstatte Kristoffer Barmen og Fredrik Haugen.

— Vi har heldigvis gode spillere som kan dekke opp, og har til og med en konkurransesituasjon. I løpet av uken er det mange som har vist at de har raske ben.

- Holder Demidov en hel kamp?

— Jeg tror ikke han er klar for å prestere maks i 90 minutter. Nå blir det også et underlagsbytte, med en krevende vår-gressbane. Vi får se hva han tåler, han er i bra form og en viktig spiller for oss.

— Hva kan publikum vente seg av årets første hjemmekamp i en ny divisjon?

— Rent arrangementsmessig blir det nok ikke så annerledes. Brann er Brann. Sportslig er også vi spente på hva som møter oss. Premieren på stadion vil bidra til å gi oss en erfaring vi trenger å ta med oss videre for å sette ord på situasjonen vi er i nå.

Publisert: