Mohn: - Derfor har jeg hjulpet Brann igjen

Bergens rikeste mann åpner for flere gaver.

Finansmannen Trond Mohn åpner lommeboken for Brann igjen.
  • Mads Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

I første halvår av 2015 gikk Brann med et overskudd på 1,7 millioner kroner, kunne BT fortelle mandag.

Årsaken til at klubben hadde plusstall å presentere, var pengegaver fra eksterne givere. Selskapene Hardball og Softball har gitt Brann penger til å kjøpe spillere for, mens Trond Mohn har bidratt med driftsmidler.

BT har grunn til å tro at Mohn-støtten nok en gang har vært betydelig. Tirsdag forklarer Mohn hvorfor han har valgt å stille seg bak den nye klubbledelsen.

LES OGSÅ: Opprykksbom kan bli like alvorlig som nedrykket

— Jeg har bidratt til driften, da jeg synes Brann drives godt. Det ser ut som man jobber jevnt og langsiktig, sier Mohn.

- Er det spesielle årsaker til at du ikke har bidratt direkte til spillerkjøp denne gangen?

— Jeg legger meg ikke opp i det.

LES OGSÅ: Mohn reddet Brann-økonomien igjen

Kan komme flere gaver

Brann-ledelsen har ikke ønsket å si når de fikk vite om at Mohn ville hjelpe dem med driften, men 72-åringen antyder at støtten har vært forutsigbar.

— Det var nok varslet på et tidlig tidspunkt, sier han.

- Kan Brann vente seg flere gaver fra deg fremover?

— Vi er i tett dialog, så får vi se.

Verken Brann eller Mohn ønsker å kommentere størrelsen på pengestøtten. Den blir uansett offentlig når klubben legger frem sitt årsregnskap til vinteren. I fjor sto Brann oppført med 21,4 millioner kroner under regnskapsposten gaver, som i praksis er ensbetydende med Mohns støtte.

— Penger snakker vi ikke om, sier Mohn.

- Mohn er ekstremt viktig

Branns daglige leder, Vibeke Johannesen, svarte mandag at klubbens økonomiske situasjon hadde vært langt dystrere uten Mohn.

— Trond Mohn er ekstremt viktig for oss. Jeg har fortalt hvordan vi tenker som klubb og vist ham bilde på situasjonen, så han har sett hvor vanskelig det har vært økonomisk. Og så har han bidratt, sa Johannesen.

Johannesen antyder også at det for Brann vil bli like kostbart ikke å rykke opp, som det var å rykke ned fra eliteserien i fjor.

— Brann er ikke rigget for å spille i denne divisjon. Ett år til i 1. divisjon vil føre til store konsekvenser for oss. Det kan bli som å ta nedrykket en gang ti

Bergens rikeste mann har med interesse fulgt Branns klatring på 1.-divisjonstabellen. Med åtte kamper igjen å spille, er det bare målforskjellen som holder laget unna en direkte opprykksplass. Dermed er sesongmålet realistisk å nå for klubben med historiens største sesongbudsjett i 1. divisjon.

— Det ser bra ut på banen og jeg synes det er en veldig positiv satsing på unge talenter fra distriktet, sier Trond Mohn.

Han har støttet Branns ungdomssatsing med store millionbeløp de siste årene.

Nøkkeltall

Brann har budsjettert med 18 millioner kroner i arrangementsinntekter i 2015, noe de ligger noe bak etter første halvår.

På markedssiden har Brann dekket inn 97 prosent av årsbudsjettet på 34,5 millioner kroner.

Pengepotten fra medieavtalen blir fordelt blant annet etter tabellplassering, og her vil Brann få som budsjettert dersom klubben rykker opp.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Brann-sjefen: - Ikke å rykke opp kan bli like alvorlig som nedrykket

  2. Mannefall for Høgmo: – Norge er grundig svekket

  3. Dette er Norges beste cuplag

  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
BT anbefaler

Jens hamret på alle dørene han fant. – Angsten sitter fremdeles i.

Brannen er meldt slukket. Totalt tolv personer har blitt evakuert.

LES SAKEN