Arna-Bjørnar fortsatt ledende i Bergen

Sandviken var på vei til å ta over tronen i byen. Det ville ikke Amalie Eikeland (20) ha noe av.

Publisert Publisert

MATCHVINNER: Amalie Eikeland avgjorde for Arna-Bjørnar i lokalderbyet mot Sandviken. Foto: Arkivfoto: Odd Mehus

  • Kim Bøyum
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

ARNA-BJØRNAR — SANDVIKEN 1-0

Onsdag vant Sandviken en obligatorisk kamp mot Arna-Bjørnar for første gang på 12 år, da det ble 2-0 i cupmøtet mellom lagene. Lørdag møttes rivalene til seriekamp. Da var det hjemmelaget sin tur til å juble. Amalie Eikeland avgjorde med sin scoring minuttet etter pause.

Les også

Arna-Bjørnar-kapteinen: - Nå skal vi brette opp ermene og slå dem på lørdag

Motiverte

Det betyr at Arna-Bjørnar fortsatt er bergenslaget som ligger best an i toppserien. Hadde Sandviken vunnet, ville de passert naboen på tabellen. Og ikke nok med det. da ville Arna-Bjørnar stått uten seier mot Sandviken på de fire siste obligatoriske oppgjørene. En slik statistikk ville vært tung for klubben som i mange år var suverene i Bergen.

— Det betyr veldig mye å vinne disse kampene. Tapet onsdag var helt forferdelig, og vi var veldig motiverte og innstilte på å slå tilbake. Jeg synes vi var bedre enn Sandviken og vant fortjent, sier Eikeland.

Likevel: at de to bergenslagene nå er langt jevnere enn på veldig mange år, er det ingen tvil om. Sandvikens Ingrid Spord brente et straffespark midt i første omgang.

Jevnere

— Hadde de scoret der, kunne det selvsagt sett annerledes ut. De siste kampene mellom lagene har vært mer jevne enn de har pleid å være. Vi merker at Sandviken er et bedre lag enn de har vært tidligere. De har gode spillere og er gode på dødballer. Når de vinner krigen, er de best. Men når vi får spillet vårt langs bakken til å sitte, er vi bedre enn dem, mener Eikeland.

Sandviken-stopper June Hammersland sier det slik:

— Dette var veldig kjedelig. Men det er veldig kjekt at det er så jevnt nå. Jeg føler vi er blitt ganske mye bedre, og så har Arna-Bjørnar selvfølgelig tapt seg litt i forhold til det de var, sier Hammersland.

Hun tror Sandviken snart kan bli Bergens beste lag.

— Ja, det er jeg rimelig sikker på. Det kan skje i år. Hvis ikke, tar vi dem neste år, sier 32-åringen som nylig gjorde comeback på toppnivå.

— Det er veldig kjekt å være tilbake. Jeg storkoser meg og er glad for at jeg fikk være med på seieren over Arna-Bjørnar onsdag, sier Hammersland.

Publisert
BT anbefaler

– Eg trur vi er heldige om vi får halde fram til helga

Studentar fryktar dei ikkje får fullføre fadderveka.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Politiet fikk 48 festklager i natt

  2. 32 nye smittetilfeller siste døgn

  3. Sushityv satt fast under benk

  4. Onsdag vart kveldsfyll erstatta med tåredrypande auge og sviande nasar i Nygårdsparken

  5. Kjære Bent. Eg har forstått det no. Kva du liker.

  6. Så mange ble tatt - og så mange mistet lappen

  1. Arna-Bjørnar Fotball
  2. IL Sandviken