- Solskjær må markere seg mot Manchester United

Dette skriver engelske medier om ansettelsen av Ole Gunnar Solskjær.

Publisert Publisert

Håndteringen av engelsk presse kan bli avgjørende for Ole Gunnar Solskjær. Her sammen med Cardiff-eier Vincent Tan. Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters

  • Nicholas Bergh
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Blant annet på grunn av Ole Gunnar Solskjærs status på balløya, så mange på det som et tidsspørsmål før nordmannen tok over en Premier League-klubb.

Nå virker det som at tiden har kommet, ettersom Solskjær i går satt på tribunen under Arsenal-Cardiff med Cardiff-eier Vincent Tan.

Engelske medier trekker blant annet frem Solskjærs status på balløya i sine spalter torsdag. I tillegg stiller de spørsmålstegn til hvorfor Solskjær etter alt å dømme har valgt å ta over den ustabile klubben.

Møter United 28. januar

Walesonline.co.uk minner om at et oppgjør mot Manchester United, som Solskjær spilte for fra 1996 til 2007 blir en av nordmannens første muligheter til å vise seg frem.

— Solskjær må bevise at Cardiffs fangst var verdt jakten i ligakampene mot West Ham, Manchester City og Manchester United, skriver Chris Wathan.

Cardiffs møte med Solskjærs gamleklubb spilles 28. januar. Før det møter waliserne Manchester City på bortebane 18. januar

— Fra Nou Camp i 1999 sa man "And Solskjaer has won it", nå feirer Cardiff-styret at "Cardiff har gjort det". Nå må Solskjær gjøre det, avslutter Wathan.

- En sprø arbeidsplass

Jim White i The Telegraph mener det er underlig at Ole Gunnar Solskjær tilsynlatende velger Cardiff.

— Cardiff kan virket som et merkelig valg for å oppfylle hans ambisjoner, spesielt siden han takket nei til Blackburn i 2011 fordi han, med rette, fryktet at det ustablie klubben ville forsinke progresjonen i karrieren hans. Dette er nemlig en sprø arbeidsplass, det er ikke uten grunn at bookmakerne kun gir tre i odds for at han vil være uten jobb ved sesongslutt, skriver White.

Videre skriver White at Tans "fetisj" for Manchester United, og storklubbens markedsappell i Asia, styrket Solskjærs kanditatur.

White poengterer også at Solskjær trenger å rette opp inntrykket norske managere har gitt i England.

— De tre nordmennene som tidligere har ledet klubber i det engelske ligasystemet - Egli Olsen i Wimbledon, Ståle Solbakken i Wolverhampton og Henning Berg i Blackburn - har ikke fått kommentatorene hjemme til å skrike om at Maggie Thatcher "took one hell of a beating". Skulle Solskjær snu den trenden i en så ustabil klubb som Cardiff, ville det vært litt av en prestasjon, skriver White.

Tror på Solskjær-effekt på overgangsmarkedet

The Guardians Stuart James tror Solskjærs navn kan bli utslagsgivende for Cardiff på overgangsmarkedet.

— Solskjær kan, takket være hans navn og status i fotballen, ha mer tiltrekningskraft enn Mackay hadde når det kommer til å overtale spillere. Men det han ikke kan love spillere er Premier League-fotball neste sesong, selv om Tan er fast bestemt på å sikre at Cardiff overlever, skriver James.

Han har også tanker om hvilken type spiller Solskjær bør jakte i januar.

— Det Solskjær trolig trenger mer enn noe annet på banen er en moderne versjon av ham selv. Cardiff har slitt stort denne sesongen, kun Crystal Palace har scoret færre enn de 15 målene Cardiff har klart på 20 Premier League-kamper, skriver James.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Mann fikk 15.000 i bot for ruskjøring med elektrisk løperhjul: – Han angrer

  2. Hun reddet turfølge som gikk seg fast ved Trolltunga i natt: – De var våte og kalde

  3. Her vi de bygge 80 boliger og marina til 700 båter

  4. Tror Brann-treneren hadde vært ferdig i en annen klubb

  5. Her økte boligprisene i Vestland mest

  6. Her har antall voldssaker blant tenåringer gått kraftig opp: – Vi er bekymret

  1. Engelsk fotball
  2. Cardiff City