- Bård Finne må regne med å være utelatt fra troppen

Agent Stig Lillejord og Bård Finne vil se an de første Bundesliga-kampene for å avgjøre om spissen bør bort fra Köln.

FÅR TØFF KONKURRANSE: Her er Bård Finne i aksjon for Köln mot Paderborn i fjorårssesongen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Fredag starter Bundesliga med nord-sør-derbyet Bayern München–Hamburg. For Bård Finnes lag Köln er Stuttgart første oppgave på bortebane søndag, men det er høyst usikkert om bergenseren blir å se i det oppgjøret. I årets første obligatoriske kamp, mot Meppen i cupen forrige helg, var ikke Finne engang i troppen.

Les også

Uro rundt Guardiola kan velte Bayerns titteldrøm

Ute av troppen

For selv om Anthony Ujah er gått til Werder Bremen siden sist sesong, har Finne nok av andre konkurrenter i angrep. Franskmannen Anthony Modeste kom fra Hoffenheim i sommer, og laget hat trick i 4-0-seieren over Meppen i cupen sist helg. På benken satt to andre angripere, Simon Zoller og Phillipp Hosiner.

— Köln har fire rene spisser, så konkurransen er ekstremt hard. Men Bård har spilt 50 prosent av alt som har vært i treningskampene, og han har laget fire mål og hatt én assist. Han har virkelig markert seg i oppkjøringen, og viser at han fortsatt har god utvikling, sier Stig Lillejord, Finnes agent.

LES OGSÅ: Bård Finne (20) ble Köln-helt foran 45.000 tilskuere

- Vil ha en dialog

I trener Peter Stögers 4-1-4-1-formasjon er det trangt om plassen for spissene, men Lillejord påpeker at Finne også kan spille kant. Agenten vil følge nøye med på Finnes situasjon i Bundesliga-starten.

— Tre serierunder skal spilles før overgangsvinduet stenger. Det er naturlig for oss å ha en dialog med Köln mot slutten av vinduet, og høre hva de tenker om saken. Jeg tror Bård vil starte sesongen i en utfordrerposisjon. Han vil være innbytter, og i en klubb med en så bred stall må han også regne med å være utenfor troppen noen kamper. Hvis han blir sittende utenfor troppen over tid, blir vi nødt til å gjøre noen vurderinger. Kanskje ender det med at et utlån til en 2. Bundesliga-klubb vil være riktig, i så fall vil ikke det være noe nederlag. Men foreløpig er det altfor tidlig å konkludere, sier Lillejord.

BT har ikke fått fatt i Finne selv.

Publisert: