Birmingham-comeback ga finale

<p>West Ham holdt på å lyse opp sin triste sesong med finale i ligacupen, men Birmingham hentet inn to mål og vendte til seier.</p>

AVGJORDE: Craig Gardner feirer med lagkameratene etter 3-1-scoringen. Digitalsport

Craig Gardner traff stolpen to ganger i ordinær tid, men ga seg ikke. Hans scoring i første ekstraomgang sendte Birmingham til ligacupfinale.

– Dette er utrolig, det er sånt man drømmer om. Jeg sa til de andre at jeg ville score målet som sendte oss til Wembley, og det er ufattelig at jeg greide det, sa Gardner til Sky Sports etter det avgjørende 3-1-målet.

Han var Birmingham-supporter på sin hals under oppveksten, og onsdag skrev han seg inn i klubbhistorien med store bokstaver.

West Ham holdt på å lyse opp sin triste sesong med Wembley-finale, men Birmingham hentet inn to mål og vendte til seier.

Dermed der det Birmingham som har noe stort å glede seg til i en hverdag som preges av kampen mot nedrykk. 27. februar er Arsenal motstander i finalen på Wembley.

Sceneskifte

Eliteseriens jumbolag kom til St. Andrews med 2-1-ledelse fra den første semifinalekampen, og Carlton Cole doblet ledelsen med et kjempeskudd fra langt hold i første omgang.

SCORET FØRST: Carlton Cole og West Ham kan feire. (Foto: Digitalsport)

Ved pause virket det håpløst for Birmingham. West Hams eiere David Sullivan og David Gold, som tidligere eide Birmingham, virket svært fornøyde da en omgang sto igjen.

Gjestene ledet fortsatt med to mål sammenlagt da kampen nærmet seg den siste halvtime, men Lee Bowyers scoring tente et håp for hjemmelaget. Han knallet ballen i mål etter hjørnespark fra Sebastian Larsson.

SCORET: Lee Bowyer, her mot Julien Faubert. (Foto: Digitalsport)

Roger Johnsons nikk på Bowyers innlegg etter et nytt hjørnespark i det 79. minutt tvang fram ekstraomganger.

Tredje gang

Hjemmelaget var nær ved å avgjøre allerede i ordinær tid. Gardner hadde to stolpetreff, det siste på overtid, men i første ekstraomgang var det omsider hans tur til å juble.

Fire minutter ut i omgangen ble Gardner spilt fram av Stephen Carr og sendte et lavt skudd i hjørnet fra 18 meter.

Spenningen var ikke over, og i slutten av første ekstraomgang hadde West Ham-innbytter Kieron Dyer en kjempesjanse til å score målet som ville sendt West Ham foran igjen på bortemålsregelen. Han fikk skyte på volley fra seks meter, men sendte ballen over mål.