Emil Hansson forsvinner til Nederland: - Jeg hadde fortjent flere sjanser i Brann

17-åringen melder overgang til Nederlands beste fotballakademi.

TAKKET AV I BERGEN: Emil Hansson og rådgiver Bent Raknes på torsdagens Brann-trening. Nå reiser unggutten til Nederland.
 • Fredrik Saltbones
 • Kim Bøyum
 • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

BERGEN: Overfor Bergens Tidende innrømmer Emil Hansson at den siste tiden i Brann har vært utfordrende. Denne sesongen har midtbanespilleren kun spilt to kamper i 1.-divisjon.

– Det har vært tøft, det må jeg innrømme. Samtidig så er jeg veldig takknemlig for den jobben Brann 2-treneren har gjort, og Kenneth (Mikkelsen) som har trent ekstra med meg. De på Brann 2 har gjort at jeg har fått utbytte av de kampene jeg har spilt i 3. divisjon. Det er synd at jeg ikke fikk flere sjanser, det har jeg følt at jeg har fortjent, sier Emil Hansson til BT.

Les også

Brann selger stortalentet til Nederland

FOR LAVT NIVÅ: Emil Hansson (til venstre) har stort sett spilt for Branns andrelag i 3. divisjon denne sesongen.

I formiddag deltok han på sin siste Brann-trening før han reiser videre til Nederland. Der blir han en del av det som de siste årene er kåret til Nederlands beste fotballakademi. – Hva er det Feyenoord, et av Europas aller beste akademier, har sett i deg, som de ikke har sett her?

– Det er nok det offensive. De har mer fokus på det jeg er god på enn hva de har her. Der vil de dyrke mine kvaliteter. Her har begrunnelsen for at jeg ikke har spilt, vært at de mener jeg er for dårlig defensivt og fysisk.

Han innrømmer at han synes at Brann har vært mer opptatt av å forbedre hans svakheter enn å forbedre det han allerede er god på.

– Noen ganger har jeg følt det. Begrunnelsen for at jeg ikke har spilt, har vært at de mener jeg er for dårlig defensivt og det fysiske, men i Feyenoord har jeg ikke fått høre tilbakemelding om det. Det er nok litt forskjell.

– Har det satt deg tilbake?

– Nei, jeg føler meg som en bedre fotballspiller. Jeg har gått gjennom en tøff periode nå, og føler meg sterkere mentalt og at jeg har tatt steg, også. Jeg føler meg i fin form, sier 17-åringen.

Branns hovedtrener Lars Arne Nilsen har ingen problemer med å innrømme at Feyenoord kan være et bra karrieresteg for 17-åringen.

BRANN-TRENER: Lars Arne Nilsen er enig i at 3. divisjon ikke er en god nok utviklingsarena for Hansson.

– En samlet vurdering. Det er litt kinkig. Sånne unggutter må spille kamper, og vi har ikke hatt et godt nok kamptilbud for ham. Når vi er i den situasjon vi befinner oss i nå, i 1. divisjon, så er det vanskelig å gi ham sjansen på førstelaget, sier Nilsen — og forsetter:– Vi ser hva han er god for, men vi får ikke utviklet ham når vi ikke har et godt nok kamptilbud til ham. Hadde vi satt ham inn mot Sogndal, er det ikke sikkert det hadde vært så bra for ham. Fasiten får vi ikke, og historien vil vise hva som er rett. Men til syvende sist så har vi et for dårlig tilbud til ham, og gutten har et brennende ønske om å reise dit. Så jeg tror dette kan være bra for ham, sier Lars Arne Nilsen til BT.

– Han sier selv at i Brann har man vært mer opptatt av det han er dårlig på enn det han er god på, mens det er omvendt i Nederland?

– Første gang jeg så ham, tenkte jeg at dette er en spiller som skal spille når vi styrer kamper. Han er en kjempespennende spiller, men 1. divisjon er ikke den rette utviklingsarenaen for akkurat ham. Det er så mye kriging og slåssing, og den dimensjonen må du ha hvis vi skal være med oppi der, sier Nilsen.

– Men hva er det Feyenoord ser som ikke dere ser?

– Nå skal han etter det jeg forstår på U19-lag. Det er en annen arena enn A-lagsfotball. Vi ser hva han er god for, men vi må få han videre. Vi får ikke utviklet ham når vi ikke har kamptilbud til ham. Om vi hadde satt ham inn mot Sogndal, for eksempel, er det sikkert det hadde vært så bra for hans utvikling.

Publisert
 1. Fotball 1. div
 2. Feyenoord
 3. SK Brann
 4. Emil Hansson

Les mer om dette temaet

 1. Huseklepp ba om å få spille for Branns andrelag

 2. Slik ble Branns nye spiller oppdaget

 3. Tre ting du kanskje ikke visste om Branns nye mann

 4. Derfor er Larsen blitt Branns giftigste målscorer

BT anbefaler

Fullsatt kirke tok farvel: – Det skjedde så fort og uventet

Torsdag ble Noah Landro (12) begravd etter dødsulykken i Øygarden.

LES SAKEN