Hærføreren Badji

Stephane Badji regisserte da Brann spilte en praktkamp.

SJEFEN: Stephane Badji kom rett fra langtur med Senegal til storspill i Drammen. Foto: DIGITALSPORT

 • Tore Strand
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Brann filleristet de regjerende seriemestrene, og spilte sesongens beste bortekamp da de slo Strømsgodset 4-1. Et jungelord i fotballen sier at det laget som vinner midtbanen, også ofte vinner kampene. Det var tilfellet i går da Stephane Badji fra første sekund tok kommandoen på midten. Med sin robuste fysikk vant han duellene, og mens han tidligere i sesongen har vært en smule sen med å avlevere pasningene, sørget han for offensiv flyt for Brann med et arsenal av presise pasninger. Senegaleseren bommet knapt på en pasning, og med sin enorme fysiske tilstedeværelse, var han høyt og lavt, og viste at løpskraft og duellstyrke er egenskaper en kommer langt med i fotball.

Smittende autoritet

Prestasjonen til Badji er det ekstra grunn til å applaudere når en vet at han har vært på langtur med Senegal tidligere i uken. Badji var først i Bergen fredag kveld, og hadde det ikke vært for at Fredrik Haugen var syk tidligere i uken og ikke klar for å spille fra start, så er det ikke sikkert Badji hadde spilt fra start en gang.

Kommentator i Bergens Tidende: Tore Strand. Foto: BT

Det gjorde han med en autoritet som smittet over på lagkameratene. Også på Kristoffer Barmen som spilte en solid kamp og bidro til at Brann vant dueller og etter hvert styrte kampen.Barmen har fått mye kritikk den siste tiden, også fra undertegnede, men det har ikke handlet om verken innstilling eller innsats fra Barmen sin side. Min kritikk har vært adressert til Norling som har brukt Barmen i en offensiv posisjon han ikke behersker på samme måte som en vanlig midtbanerolle. Gårsdagens kamp var for meg en bekreftelse på at der er på sentral midtbane Kristoffer Barmen har sine fortrinn.

Har gjort nødvendige justeringer

Nøkkelen bak Brann-poengene var en bunnsolid, defensiv kamp. Det var først og fremst et kollektivt spill som sørget for at Brann demmet godt opp. For forsvarsspillet startet allerede med en kjempejobb av spissduoen Jakob Orlov og Markus Pedersen. Brann-angriperen la ned en skikkelig arbeidsøkt uten ball, og på midten var Stephane Badji hærføreren som oste trygghet, vinnervilje, og som symboliserte en holdning om at her skal vi sanke nok poeng så raskt som mulig slik at nedrykksdiskusjonen stilner.

Rikard Norling har gjort nødvendige justeringer i Branns spillestil de siste ukene, og den aller viktigste er at han har luket bort balltrillingen i eget forsvar. Om det har vært mot hans prinsipper, så har det uansett vært effektivt. I går så jeg ikke Piotr Leciejewski kaste ballen til egen spiller en eneste gang, og de gangene Brann-forsvarerne var presset, så valgte de en enkel løsning med å klarere ballen langt.

Det var nok det som var intensjonen til Andreas Vindheim også da han sendte en ball i lengderetningen som Marcus Pedersen utnyttet på aller beste måte. For da Godset var uorganisert i eget forsvar, dukket Pedersen opp og avsluttet med en elegant lobb som ga Brann ledelsen. Der og da viste Brann-spissen hvilken forsterkning han er med sin aggressive stil, og sin teft for scoringer.

Dermed fikk Brann kampen inn i sitt spor, og så lenge Jonas Grønner og Erlend Hanstveit organiserte forsvaret med kløkt, så ble det en kamp der hjemmelaget skapte svært få store sjanser, og der Brann sørget for bryderi for Godsets nølende forsvar nesten hver gang de var på tokt fremover.

Nøkkelspillerne i form

Seieren betyr at Brann har sanket ti poeng på de fem siste kampene. Så kan en hver tenke sitt om at hvis det fortsetter slik, så er det kun snakk om tid før eliteseriekontrakten er sikret.

Men i fotball er det ikke slik at det alltid er enklere å møte et lag på øvre tabellhalvdel, enn dem som sliter i bunnen. Det får Brann helt sikkert merke når poengdesperate Sandnes Ulf kommer på Stadion-besøk fredag.

Det som gjør meg sterk i troen på at poengfangsten fortsetter, er rett og slett at nøkkelspillerne er i form. Marcus Pedersen viste nok en gang hvilken forsterkning han er, og veteraner som Erlend Hanstveit og Erik Huseklepp har dessuten en stigende formkurve.

Det har i høyeste grad også Stephane Badji. Fortsetter han som i går, tror jeg Brann blir vanskelig å slå for et hvert lag i innspurten.

Publisert
 1. Fotball
 2. Kommentar
 3. Eliteserien
 4. Strømsgodset IF
 5. SK Brann
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Eliteserien

SVUTMP
8Stabæk3091294145-439
9FK Haugesund30116133951-1239
10Brann3099124049-936
11Sandefjord Fotball3098133143-1235
12Sarpsborg 083088143343-1032
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
BT anbefaler

Her fraktes Kygos piano til det elleville konsertprosjektet

Kygo har snart solgt 15.000 billetter til det elleville konsertprosjektet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Nytt koronadødsfall på Haukeland – 18 nye smittede i Bergen

 2. Hvis Jofrid ringer, kan du bli bedt om Vipps-logg og bankutskrift

 3. Thor kokte etter opplevelsen på en parkeringsplass i Åsane

 4. 39 tatt i to fartskontroller: – Det er et sted der det kjøres for fort

 5. – Det er ingen andre steder man vil oppleve et liknende press

 6. – Norge vil bli mer kjent for dette enn for oljen