Historiske Bruttern: - Nå når jeg Nils Arne til anklene

Her er Rosenborg-trenerens eventyrhistorie.

Kåre Ingebrigtsen har kun Nils Arne Eggen foran seg når det gjelder pokaler som RBK-trener
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

TRONDHEIM (adressa.no): — Jeg er stolt. Det er fantastisk det vi har fått til, og det sier litt om hele klubben. Vi drar i samme retning, og ingen teller timer i Rosenborg. Folk legger fryktelig mye i dette her.

Han er ikke så lettrørt, Kåre Ingebrigtsen. Men der adressa.nober hanreflektereover hva han har fått tilpå sine drøye to sesonger i klubben, trenger han en liten tenkepause for å ta det innover seg.

— Det har joovergått alt jeg hadde forestilt meg. Selvfølgelig har det gjort det.

Les også

Se bildene fra banketten: Her får Helland «hattrick-kysset» av kjæresten

Dro til Trondheim på timen

Det skulle tilsynelatende bli en rolig kveld med kona Hege og den vesle datteren hjemme i Stavanger, julikvelden tilbake i 2014. Men det var turbulente tider i etRBK som sto uten trener, og plutselig kom telefonen fra styrelederIvar Koteng.

Spørsmålet var om han kunne lede Rosenborg ut sesongen, og «så fikk man se».

Bruttern, som var Vikings assistenttrener, trengte ikke lang betenkningstid. Dagen etter dro han til Trondheim, og rett tilpressekonferanse på Brakka.

Opinionen var usikker på ansettelsen.Bruttern ble sett på som en «artigkaill» som sikkert kunne skape humør i garderoben. Men over tid?Han hadde jo fått sparken i Bodø/Glimt, og før Viking-tida hatt sivil jobb en stund.

Samtidig hadde Ingebrigtsenfått mye av æren for den sportsligeframgangeni Viking, ettersom han styrte det aller meste på treningsfeltet. Og når man snakket med folk i nord, hadde Bruttern satt i gang en del ting i Glimt, der også.Blant annet stilt strenge krav til trening.

Seierskysset: Kåre Ingebrigtsen og kona Hege Leirfall.

Etter en ujevn start, hvor RBK trente steinhardt under sin nye sjef, kom overskuddet i spillergruppa sakte, men sikkert. Og med det ogsåresultatene. Den midlertidige RBK-trenerenavsluttet 2014 solid, og ble tilbudt kontrakt på permanent basis. Prøvetida var over.Våren 2015 så man allerede mye av hvordan Brutternønsket at RBK skulle framstå: Det var et godt trent fotball-lag, med en tydelig innarbeidet spillestil. 51-åringenknyttet til seg Nils Arne Eggen som rådgiver, Bjørn Hansen det samme, og varhar hele tiden vært tydelig på hvor nøye det er at RBK er en folkelig klubb.

Det endte i "The Double" på første hele forsøk, og plass i Europa-ligaen.

Der Rosenborg-treneren står, dennenovemberkveldenpå Ullevaal, er det bare å plusse på: Europa-plassen glapp, men på veien har han samlet to nye pokaler i skapet.

Les også

RBK-treneren ber fotballforbundet rydde opp: - Alle i Se og Hør trenger jo ikke billett

Gir kona mye av æren

Han ble ansatt som en midlertidig løsning. Nå har han vunnet«The Double» to årpå rad. En bragd ikke en gang samtalepartner Eggen klarte i sin tid.

— Det er vilt å tenke på, jeg innrømmer det. Jeg ante ikke hva dette var da jeg ble ansatt. Jeg dro til Trondheim, mens Hegesatt hjemme i Stavanger med den lille datteren vår. Hun skal ha en stor del av æren for at jeg er i Rosenborg, innleder han.

Før det fortsetter:

— Jeg var heller ikke sikker på at jeg ville være her i to og et halvt år uten at «Koteng hadde vært på meg». Men i kveld skal jeg sitte ved siden av ham. Og da skal Koteng få spandere!

Les også

Cupheltens personlige drama: - Kunne ikke gå i trapper på onsdag

Bruttern er imidlertid ikketypen som tar av i så lang tid av gangen, fire pokaler på to år til tross.

Etter cuptriumfen snakket han like mye om framtiden og jaget etter Europa igjen, som om nåtiden. Ingebrigtsener også forsiktig når han blir spurt om at han er historisk, med to «dobler» på rad. Og sammenlikningene med mentorEggen.

— Jeg hadde vel kun én sjanse til å ta en rekord i RBK, resten erhans. Det er ingen som blir større enn Nils Arne.Men jeg har passert anklene hans nå, smilerhan.

- Du ble sparket i Glimt i sin tid. Nå vinner du alt med Rosenborg…

— Sånn i ettertid tror jeg det var viktig. Man lærer av både nedturer og oppturer. Det handler stort sett om å gjøre de samme tingene hele tiden. Ha troen på prosjektet, svarer han.

Les også

Cupvinneren hadde nesten glemt målshowet han hadde for erkerivalen

Mestvinnende etter Eggen

Før han igjen begynte å snakke om 2017. Om økt motstand i treningskamper. Om hvordan klubben skal bikke marginer i Europa.

Men aller først:

— Nå er Brakka «stengt» på mandag.Så det blir en skikkelig fest!

Sier tidenes mestvinnende trener i Rosenborg etter Nils Arne Eggen.

Etter kun to og en halv sesong i klubben.

Publisert: