Brann reagerer på Riises forventninger om lønn

Nok venstrebacker og Riises lønnsforventninger gjør det uaktuelt å signere den tidligere Liverpool-spilleren.

Det er ingenting som tyder på at John Arne Riise blir Brann-spiller.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Mange tenker sikkert at når Riise sier noe slikt som han sier, da må vi hente ham, fordi han er så god. Men slik tenker ikke jeg, sier Rune Soltvedt, sportssjef i Brann.

Les også

Doddo om Riises Brann-flørt: - Er dette en spøk?

Tirsdag fikk John Arne Riise mange til å løfte øyenbrynene da han i TV 2-studio fortalte om sin lyst til å bli Brann-spiller.

— Jeg digger Bergen. Når jeg setter meg på flyet og kommer hit kribler det i magen. Jeg synes det er en fantastisk by og jeg møter hyggelige folk som smiler, sa Riise i samtalen der han ikke la skjul på lysten til å komme hjem til Norge, gjerne i Brann-drakt.

Har nok venstrebacker

Brann tok det umiddelbart som en kompliment at en som Riise vil til klubben, uten å legge for mye alvor i saken. Før Riise kom med sin Brann-flørt, hadde Brann aldri vurdert spilleren. Nå, etter å ha tenkt seg om, legger Soltvedt Riise-saken død for Brann sin del.

Den største grunnen er at Brann allerede har nok venstrebacker. I tillegg har klubben dobbel dekning på høyrebacken.

— Vi har svært gode venstrebacker i Brann – i Ruben Kristiansen som har vist kvalitet over flere år, og Viljar Vevatne som vi hentet med en litt mer langsiktig tankegang, men som har hatt god utvikling i år, sier Soltvedt.

Den andre er at klubbledelsen på ingen måte ble imponert over at Riise antydet at han ikke passer inn i Branns lønnssystem, som langt på vei utelukker millionlønninger.

— Jeg vet de har satt tak (i Brann) og snekret det sammen, men det er kanskje noen utenom klubben som kan hjelpe litt, foreslo Riise på TV 2.

Les også

Riise langer ut mot NFF: - Kan dere nekte meg å jobbe?

— En død sak for oss

Soltvedt understreker at han har stor respekt for det Riise har gjort som fotballspiller, men vil ikke betale ekstra for 35 år gamle Riise.

— Vi vil ha spillere som har et brennende ønske om å spille for Brann, og som ønsker å være en del av den prestasjonsgruppen vi bygger opp her – innenfor de lønnsrammene vi legger opp til, sier Soltvedt, og fortsetter:

— Selv om Riise er god, så er det ikke realistisk for oss å gå utenfor rammene våre for å hente ham. Han har signalisert forventninger i lønn som gjør at dette ikke er aktuelt for oss, sier Branns sportssjef.

Han understreker at Brann kan strekke seg noe lønnsmessig dersom det er en spiller klubben virkelig vil ha, men det er ikke aktuelt å gjøre for Riises del.

— Dette er en død sak for oss. Hvis han ikke kommer løpende til Brann Stadion og ønsker å diskutere betingelser på et helt annet nivå. Da får vi se på det på nytt, sier Soltvedt.

Å hente Riise kan også være komplisert på grunn av spillerens samarbeid med bettingselskapet Betsson, noe som er i strid med Norges Fotballforbunds sponsor Norsk Tippings intereser.

PS. Aalesund-direktør Henrik Hoff sa onsdag til Sunnmørsposten at de vurderte Riise rundt jul, men kom til at det ble for dyrt.

Les også

Derfor havner ikke Riise i Aalesund

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk