Northug tapte igjen: - Martin må gjøre en feil for at jeg skal kunne vinne

Sundby parkerte Northug — øker ledelsen i Tour de Ski-sammendraget.

Petter Northug klarte ikke å holde tempoet til Martin Johnsrud Sundby. Han mener konkurrenten har sammenlagtseieren innen rekkevidde.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

31-åringen tok sin andre strake ettapeseier i Tour de Ski, og øker dermed ledelsen ned til Petter Northug og resten av konkurrentene.

Les også

Tønseth: - Vi pratet ikke sammen før løpet

Sistnevnte satte inn en forrykende sluttspurt på de siste kilometerne, men det var ikke nok til å forhindre at Sundby økte i sammendraget. Nå er avstanden mellom de to på ett og et halvt minutt.

På tredjeplass i sammendraget ligger Finn Hågen Krogh, to minutter bak lederen etter en sterk etappe søndag.

Les også

Uhrenholdt Jacobsen sendes hjem etter kollapsen

Mener en feil må til

Med en stor avstand å hente er Petter Northug nå tydelig på at mannen i tet må misse for at det skal bli spenning i sammendraget.

— Hvis Martin unngår å gjøre feil så har han det her i lomma si, sier Northug til NRK.

29-åringen forteller at han merket gårsdagens tremil godt.

— Jeg prøvde å åpne forholdsvis tøft, men kjente ganske tidlig at det ikke var min dag og at det var en tøff tremil i går. Jeg var litt for sliten, sier han.

NY GOD DAG: Martin Johnsrud Sundby fortsetter å herje i Tour de Ski. Her går han inn til seier i ensom majestet på søndagens jaktstart.

Selv om han økte egne sjanser for å vinne sin tredje strake sammenlagtsseier i Tour de Ski med søndagens løp, var ikke Martin Johnsrud Sundby veldig fornøyd med egen etappe.— Jeg gjør et møkkaløp egentlig, men jeg forsvarer meg greit. Jeg kjenner definitivt de to foregående dagene i beina. Det var ikke noe sprut, så det var tungt, sier han til NRK.

Northug hentet igjen tidlig

I går varslet Petter Northug at han vurderte et trøndersamarbeid med Didrik Tønseth for å i fellesskap kunne knappe inn på Martin Johnsrud Sundbys forsprang. Før rennet skilte det ett minutt og 18 sekunder mellom 29-åringen og Sundby. Men før start søndag fortalte Northug til NRK at han likevel ikke hadde planer om å vente på Tønseth.

Les også

Nå vil Northug ha planleggingsmøte

— Jeg skal både jage og bli jaget. Jeg skal ha fokus fremover. Jeg har fått avstand ned til en del sammenlagtskandidater, og den ønsker jeg å ta vare på inn til bakken, sa Northug og siktet til avslutningsdistansen 10. januar.

Det tok likevel ikke mer enn noen få minutter før Northug var blitt hentet inn. En drøy kilometer ut i løpet hadde 29-åringen tapt 11 sekunder til Martin Johnsrud Sundby i tet. Han og Didrik Tønseth passerte ett minutt og 27 sekunder bak Sundby.

— Jeg er spent på utviklingen nå som Martin skal ut på de tøffeste rundene, sa NRK-kommentator Fredrik Aukland.

Reddet spenningen med god sluttspurt

Etter 3,2 kilometer i løypa var avstanden mellom lederen og den jaktene duoen uforandret, men da det ble passert halvveis hadde Johnsrud Sundby økt ytterligere til de to trønderne. Etter fem kilometer var avstanden fra sammenlagtslederen ett minutt og 32 sekunder ned til Tønseth og Northug.

Les også

Johnsrud Sundby herjet med Northug og co. - Det er klasseforskjell

Johnsrud Sundby fortsatte å øke, mens Northug ble liggende i rygg på Didrik Tønseth.

— Hadde han hatt mer å gi så hadde han gått forbi her rundt stadioen, konkluderte Fredrik Aukland fra kommentatorplass.

Men cirka en og en halv kilometer før mål smalt det fra Northug. 29-åringen rykket fra Tønseth og startet jakten på mannen i tet.

Northug knappet inn mot slutten, men tapte til slutt likevel syv sekunder til Sundby, i tillegg til fem bonussekunder. Dermed skiller cirka ett og et halvt minutt mellom de to i sammendraget. Finn Hågen Krogh ligger som nummer tre, to minutter bak teten.

Krogh gikk en meget god etappe søndag, og var en av dem som faktisk knappet inn på forspranget opp til Martin Johnsrud Sundby i tet.

— Vi skal ikke avskrive Petter helt ennå, men han er avhengig av at Martin har minst en dårlig dag, sier NRK-kommentator Torgeir Bjørn.

I morgen venter en hviledag i Tour de Ski, før konkurransen fortsetter med sprint i Oberstdorf tirsdag.

Aftenpodden Sport julespesial: Dette er årets bajas og årets ufyselige utøver

Publisert
  1. Martin Johnsrud Sundby
  2. Petter Northug

Les mer om dette temaet

  1. Uhrenholdt Jacobsen-kollapsen: - Som å puste gjennom et sugerør

  2. Derfor er Northug fornøyd selv om Sundby knuste ham

  3. Kowalczyk: - Jeg synes synd på meg selv

BT anbefaler

Ove hadde drømmehytten. Så kom turbinene.

Det er minusgrader ute, og Ove Myklebust har fyrt opp i vedovnen. Gjennom store vindusflater har han i årevis hatt utsyn…