Nora Mørk: - Jeg blir klar til EM

Norge måtte spille den avsluttende kampen i firenasjoners uten Nora Mørk, men angrepsesset forsikrer at EM-starten ikke er i fare.

Publisert Publisert

Nora Mørk står over søndagens kamp mot Russland i firenasjonersturneringen. Foto: Martin Slottemo Lyngstad

  • Arne Hole
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

— Lørdag hadde jeg vondt i knærme, og når du kjenner smerter under kamp, er det ikke noe gøy. Jeg spiller best når jeg ikke har vondt, sier Nora Mørk, som ble stoppet for spill av lege Anne Froholdt og landslagssjef Thorir Hergeirsson.

— Hvor lang tid tar det før du er helt bra?

— Jeg er stort sett bra igjen nå og skulle gjerne ha spilt, men skal vente med å trene igjen til tirsdag. Det ordner seg når jeg får en liten "brake". Jeg pleier å ta det en gang i løpet av sesongen, og så ordner det seg igjen. EM-starten er det ingen fare med, forteller høyrebacken med de knallharde skuddene og de snedige innspillere.

Vil savne Løke

Mange ble litt skeptiske til Norges gullsjanser da Heidi Løke meldte at hun var gravid og uaktuell for spill i Sverige. Likevel vant Norge greit mot alle tre motstanderne i Møbelringen Cup: Danmark og OL-finalistene Frankrike og Russland.

— Vi kom godt fra det denne helgen, men tiden vil vise hvor mye vi vil savne Heidi. Vi vet hvor viktig hun har vært. Jeg tror hun kommer til å bli savnet, selv om vi er godt rustet. Det kan hende vi må ta noen ekstra skudd bak på banen.

— Seier over Russland uten deg?

— De hadde et blandet lag. Vi vet aldri hva det kommer med. Jeg tror EM blir jevnere enn noen gang, sier Nora Mørk, som spiller tre mesterskap på ett år. I tillegg har hun serie,cup og Champions League med Györ. Ikke rart det kan kjennes i knærne.

Les også

Landslagssjefen etter storseier: - På vei, men ikke helt der ennå

For mange mesterskap?

Mange har hevdet at det blir for hard belastning på spillerne når man skal ha to mesterskap i løpet av ett år. Norge deltok i OL i Rio i august, og tre måneder senere er det altså EM.

Flere har hevdet at det ikke bør være EM i et OL-år, slik det var i starten. EM ble innført i 1994. I OL-årene 1988 og 2000 droppet man doble mesterskap, men siden 2004 har det vært OL og EM samme år. EHF har ikke ville høre på dem som mener at spillerne utsettes for en belastning som kan føre til skader.

De norske jentene fortsetter oppholdet i Stavanger med trening mandag og tirsdag. Så har de fri onsdag og torsdag før det blir avreise til Helsingborg fredag. Mandag 5.12. venter Romania.

— Kanskje vi til og med kan vinne en åpningskamp? sier Nora Mørk og tenker på tidligere startvansker.

Les også

Norge viste EM-form: Knuste Frankrike etter fantomomgang

EM-starten:

5.12. Norge-Romania

7.12. Norge-Kroatia

9.12. Norge-Russland

Hør Aftenpodden Sport, hvor det blir sjakksnakk, Steven Gerrard, Bjørgen-maskinen og kalkuner på Manhattan:

Publisert
  1. Håndball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Mann skal ha voldtatt barnevaktene (14)

Han erkjenner ikke straffskyld.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Bensin og diesel kan bli forbudt i Bergen

  2. Mann (29) omkom

  3. Dette betyr bybudsjettet for din økonomi

  4. Bildene vekker oppsikt: Her er 46.000 mennesker samlet

  5. – Er man venn av Bryggen, bør man ønske seg Bybanen dit

  6. Ungdommer i klammeri med konduktør