Molde tester to nigerianere

Solskjær tar trolig med spiss og midtbanespiller til treningsleiren i Dubai.

Ole Gunnar Solskjær med de to nigerianske spillerne Samson og Thompson. Begge spillerne blir med på samling i Dubai.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Hvis prøvespillerne fra Nigeria overbeviser Ole Gunnar Solskjær, kan begge bli Molde-spillere før seriestart.

To ukjente fjes var med da MFK-spillerne var samlet til årets første ordinære trening i går: Samson (19) og Thompson (20) fra de nigerianske klubbene Gee-lec og Bujoc. De skal trene med MFK-laget framover.

– Vi hadde folk som så dem i aksjon i Nigeria i oktober. Så har det tatt litt tid med papirene før vi fikk dem til Molde. Nå er de på plass og blir her inntil videre, sier Ole Gunnar Solskjær.

Les også

Linnes på vei til Tyrkia

Blir med til Dubai

Treneren forteller at han er spent på kvalitetene til de to ungguttene.

– Det er en midtbanespiller og en spiss, begge er fysiske spillere med pondus. De skal få god tid til å akklimatisere seg. Vi gjør ikke noen endelig vurderinga av dette før det har gått noen uker. Sannsynligvis blir de med på treningsleiren i Dubai i månedsskiftet januar-februar. Der kan de vise seg fram på gode gressbaner i varme temperaturer, sier han.

Han bekrefter at prøvespillerne er aktuelle for A-kontrakt hvis de imponerer på trening.

– Dette er gutter som forhåpentligvis kan komme inn og forsterke oss fra sesongstart. De drømmer om å komme seg ut og spille i Europa, og hvis de kan gjøre jobben for oss er det aktuelt å signere dem nå, sier Solskjær.

Suksess i Viking

Agent Atta Aneke er spillernes rådgiver. Han fulgte tirsdagens trening på Aker stadion fra tribunen.

– Begge har kontrakt med klubber i Nigeria, men de er interessert i å spille i Europa. Det er foreløpig usikkert hvor langt oppholdet i Molde blir, sa Aneke til Romsdals Budstikke.

Han har samarbeidet med Molde Fotballklubb flere ganger tidligere, blant annet rundt overgangene til Daniel Chima Chukwu og Emmanuel Ekpo.

I fjor formidlet han nigerianerne Suleiman Abdullahi og Samuel Adegbenro til Viking, der begge gjorde stor suksess.

– Vi har gode erfaringer med Aneke, han har mange gode spillere i stallen. Det er viktig å treffe med en gang på slike overganger, og derfor skal vi nå finne ut om disse guttene passer inn hos oss, sier Ole Gunnar Solskjær.

Jakter ny back

Molde hentet inn unggutten Roni Peiponen i samme posisjon før jul, og Ole Gunnar Solskjær bekrefter at det blir aktuelt nå når Martin Linnes snart er klar for Galatasaray.

– Vi har regnet med at Martin kan forsvinne og vi har sett på flere spillere i denne posisjonen. Vi har gode alternativer også på høyre back, sier Solskjær.

Etzaz Hussein har forlatt Molde for å spille for tyrkiske Sivasspor, og Solskjær er også innstilt på at Harmeet Singh og Ola Kamara ikke kommer tilbake til Molde. Tommy Høiland var derimot på mandagens trening.

– Tommy er her og bor fortsatt i Molde. Han skal få lov til å trene her til han har bestemt seg. Men han får ikke utbetalt lønn akkurat nå, smiler Solskjær.

Singh og Høiland er Bosman-spillere, mens Kamara har kontrakt med Austria Wien. Han er fortsatt ønsket i Molde dersom han vil forlenge avtalen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk