Ruud vant sin 13. strake kamp – klar for kvartfinale i storturnering

(Ruud - Lajovic 6–4, 6–3) Casper Ruud (22) møter knallhard motstand i kvartfinalen av Masters 1000-turneringen i Toronto.

  • Fredrik Tombra, VG
Publisert Publisert

Casper Ruud står med 13 strake seire etter å ha vunnet ATP 250-turneringene i Båstad, Gstaad og Kitzbühel, samt sine to første kamper mot Marin Cilic og Dusan Lajovic i Masters 1000-turneringen i Toronto.

Serbiske Lajovic ble beseiret i strake sett etter en overbevisende oppvisning fra Ruud. Neste motstander blir verdenstreer Stefanos Tsitsipas (22).

Kun verdensener Novak Djokovic har samlet flere rankingpoeng i 2021 enn Tsitsipas, mye takket være sistnevntes seier i Masters 1000-turneringen i Monte Carlo (grus), semifinalen i Australian Open og finaletapet i French Open.

Ruud slo grekeren på grus i Madrid i starten av mai. Seieren ble kalt «karrierens største seier» av pappa og tidligere tennisproff Christian Ruud. Tsitsipas regnes for å være hakket hvassere enn Ruud på hardcourt, som er underlaget i Toronto.

IMPONERER PÅ HARDCOURT: Casper Ruud vant sin andre kamp i Toronto og er med blant de åtte siste. Her fra Australian Open tidligere i sesongen.

Kvartfinaleplassen sikrer Ruud minst 180 poeng – som gjør at nordmannen nærmer seg en plass blant de ti beste i verden. Han er i øyeblikket rangert som nummer tolv, men ligger an til å klatre minst en plass etter turneringen i Toronto.

Årets åtte beste spillere avslutter sesongen i et eget sluttspill i Torino. Der ligger det potensielt 1500 poeng og opp mot 18 millioner kroner i potten til vinneren.

Ruud ligger an til å forsvare den viktige 8. plassen på listen over spillere som har sanket flest turneringspoeng i 2021 – uavhengig av utfallet i kvartfinalen.

Italienske Jannik Sinner – som nettopp vant en ATP 500-turnering – og canadierne Denis Shapovalov og Félix Auger-Aliassime regnes blant de fremste utfordrerne.

Alle røk ut i den 2. runden av turneringen i Toronto.

Her er stillingen slik det står seg nå:

Les også

Ruud tok karrierens største seier - pappa Christian «utrolig stolt»

Grand Slam-turneringene Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open gir 2000 poeng for seier, mens de tre nivåene på ATP-touren gir henholdsvis 1000, 500 eller 250 poeng.

Samtlige av Ruuds fire turneringsseire i 2021 er kommet i ATP 250-turneringer.

Masters-turneringen i Toronto deler ut 1000 poeng til vinneren.

PS! Casper Ruuds kamper i Toronto og US Open (fra 30. august) vises på Discovery+

Publisert
  1. Tennis
  2. Casper Ruud
BT anbefaler

Da Liv Monika (16) møtte barnevern og psykologer, lukket hun seg. Men på mobilen lå en historie få voksne fikk høre.

Liv Monika (16) var for frisk for psykiatrien, men for syk for barnevernet. Da hun ble sendt som en kasteball i systemet, ble livet umulig å leve.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Mistenker hærverk på togstasjon

  2. Tunneler ved Nesttun stengt etter melding om brann

  3. Utenfra likner den en hurtig­båt. Bli med inn i superfartøyet.

  4. Erik var i elendig form før han møtte Benedicte. Her er de på vei til bryllupet sitt.

  5. Slik vil streik ramme Bergen: Her kan det bli stengt

  6. Visste ikke om pass­regel. – Provoserer at andre betalte seg frem i køen.