Jota-heading og Mané-perle foran fullsatt Anfield

(Liverpool – Burnley 2–0) Liverpool strålte i tomålsseieren mot Burnley, da fansen endelig var tilbake på Anfield for første gang på drøye ett og et halvt år.

 • Sebastian Melsom Johansen, VG
Publisert Publisert

Det tok ikke mer enn 18 minutter før de rødkledde kunne gi fansen noe å juble for i hjemkomsten foran hjemmefansen på Anfield. Kostas Tsimikas la ballen nydelig inn foran mål, hvor Diogo Jota sto klar, og kunne enkelt nikke ballen forbi Nick Pope i Burnley-buret. Anfield kunne for første gang på drøye ett og et halvt år stige til himmels.

– Fantastiske scener, sier TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Liverpools hjemmebane var stappfull for første gang siden pandemien gjorde sitt inntog, og det var ingen tvil om at det ga liv i Merseyside-laget.

– Jeg er ikke fornøyd med resultatet. Det var en tøff dag å komme hit på, mot den mengden med fans, energien deres og mot et topplag, sier Burnley-trener Sean Dyche til Liverpool Echo-journalist Paul Gorst.

Ti minutter senere spilte unge Harvey Elliott opp den mer rutinerte Mohamed Salah på kanten, som bøyde ballen i det lengste hjørnet. Dessverre for de røde blandet VAR seg inn, og dømte offside på den egyptiske målmaskinen.

25 minutter inn i annenomgang fikk vi servert et ordentlig praktmål fra de røde i Liverpool. Virgil van Dijk sendte ballen 30–40 meter opp til Elliott, som igjen spilte til Trent Alexander-Arnold. Backen dro seg inn mot feltet og sendte Sadio Mané alene med keeper, og senegaleseren gjorde kort prosess og satte ballen i mål på første touch.

Les også

Premierespesialisten Salah scoret og serverte i Liverpool-seier

MÅL: Både Diogo Jota og Sadio Mané scoret mot Burnley lørdag.

Det var noen gledelige gjensyn for Liverpool-fansen på benken i dag. Både Andrew Robertson og Thiago var med i dagens tropp, etter at de har vært ute med skade.

Også Jordan Henderson var tilbake fra skade. Liverpool-kapteinen gikk rett inn på midtbanen og erstattet James Milner fra Norwich-kampen forrige helg.

Liverpool vant overbevisende 0–3 borte mot Norwich i sesongåpningen, mens Burnley derimot tapte 1–2 hjemme mot Brighton.

Publisert

Premier League

SVUTMP
1Manchester City37286396247290
2Liverpool37278291256689
3Chelsea372011674324271
4Tottenham Hotspur372151164402468
5Arsenal37213135647966
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk
 1. Fotball
 2. Premier League
 3. Liverpool FC
 4. Burnley FC
 5. Trent Alexander-Arnold
BT anbefaler

Her var hele bandet blitt byttet ut. – Provoserende og lite forståelsesfullt.

Les historien om den opprivende konflikten i Hjerteslag.

Mest lest akkurat nå

 1. Han rykket ut til dødsulykken i Voss. Nå reagerer legen.

 2. – Alle i klubben er misfornøyde

 3. Skogen har ikke vært lønnsom på mange år. Nå er ting i ferd med å endre seg ved Sognefjorden.

 4. – Kvinnen jeg snakket med, var ikke fra Ukraina. Hun var fra Laksevåg.

 5. Voldssiktet kvinne i Sveio avhøres på nytt

 6. Filip Delaveris lånes ut fra Brann