Jota-heading og Mané-perle foran fullsatt Anfield

(Liverpool – Burnley 2–0) Liverpool strålte i tomålsseieren mot Burnley, da fansen endelig var tilbake på Anfield for første gang på drøye ett og et halvt år.

 • Sebastian Melsom Johansen, VG
Publisert Publisert

Det tok ikke mer enn 18 minutter før de rødkledde kunne gi fansen noe å juble for i hjemkomsten foran hjemmefansen på Anfield. Kostas Tsimikas la ballen nydelig inn foran mål, hvor Diogo Jota sto klar, og kunne enkelt nikke ballen forbi Nick Pope i Burnley-buret. Anfield kunne for første gang på drøye ett og et halvt år stige til himmels.

– Fantastiske scener, sier TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Liverpools hjemmebane var stappfull for første gang siden pandemien gjorde sitt inntog, og det var ingen tvil om at det ga liv i Merseyside-laget.

– Jeg er ikke fornøyd med resultatet. Det var en tøff dag å komme hit på, mot den mengden med fans, energien deres og mot et topplag, sier Burnley-trener Sean Dyche til Liverpool Echo-journalist Paul Gorst.

Ti minutter senere spilte unge Harvey Elliott opp den mer rutinerte Mohamed Salah på kanten, som bøyde ballen i det lengste hjørnet. Dessverre for de røde blandet VAR seg inn, og dømte offside på den egyptiske målmaskinen.

25 minutter inn i annenomgang fikk vi servert et ordentlig praktmål fra de røde i Liverpool. Virgil van Dijk sendte ballen 30–40 meter opp til Elliott, som igjen spilte til Trent Alexander-Arnold. Backen dro seg inn mot feltet og sendte Sadio Mané alene med keeper, og senegaleseren gjorde kort prosess og satte ballen i mål på første touch.

Les også

Premierespesialisten Salah scoret og serverte i Liverpool-seier

MÅL: Både Diogo Jota og Sadio Mané scoret mot Burnley lørdag.

Det var noen gledelige gjensyn for Liverpool-fansen på benken i dag. Både Andrew Robertson og Thiago var med i dagens tropp, etter at de har vært ute med skade.

Også Jordan Henderson var tilbake fra skade. Liverpool-kapteinen gikk rett inn på midtbanen og erstattet James Milner fra Norwich-kampen forrige helg.

Liverpool vant overbevisende 0–3 borte mot Norwich i sesongåpningen, mens Burnley derimot tapte 1–2 hjemme mot Brighton.

Publisert

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Tottenham Hotspur148151617-125
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk
 1. Fotball
 2. Premier League
 3. Liverpool FC
 4. Burnley FC
 5. Trent Alexander-Arnold
BT anbefaler

Foreldre skal ha varslet om voldtekts­siktet SFO-ansatt – rektor trer til side

– Vi undersøker saken, sier kommunen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Kun én gang før har en pandemi tatt slutt. Men kan korona dø ut allerede neste år?

 2. Presenterer nye tiltak torsdag

 3. Her var det plutselig «Bybanen forbudt»: – Farlig hærverk

 4. Olav Ervik tente over fire millionar: – Unge bør ikkje jobbe som meg

 5. Sykepleier: – Hvis noen sier dugnad, så spyr jeg

 6. Dette er tiltakene som vurderes