Politirazzia på lagbussen og hotellet til Tour de France-lag

Bahrain Victorious, som har vunnet to etapper i årets Tour de France, bekrefter selv at de fikk besøk av politiet.

POLITIBESØK: Bahrain Victorious-laget fikk besøk av politiet onsdag kveld.
  • Simon Zetlitz Nessler, VG
Publisert Publisert

Oppdateres!

Bahrain Victorious har hatt en god Tour de France så langt, til tross for at lagets sammenlagthåp Jack Haig veltet ut tidlig. Laget har vunnet to etapper, med henholdsvis Dylan Teuns og Matej Mohoric. De har også Wout Poels i klatretrøyen med fire etapper igjen og leder lagkonkurransen med godt over en halvtime.

– De forstyrret rytterne i én time og til slutt sa de takk. De sa ikke noe om hvorfor de besøkte oss, men vi vil finne ut det i dag gjennom advokatene, sier lagsjef Milan Erzen til Cyclingnews før start på den 18. etappen.

Razziaen fant sted onsdag kveld og ifølge Cyclingnews skal opp mot 50 politifolk ha vært med på razziaen. Reuters-journalist Julien Prétot skriver på Twitter at politiet skal ha søkt gjennom rom og kjøretøy helt frem til klokken to på natten.

Erzen sier til Cyclingnews at politiet spurte etter rytternes treningsfiler og at de sjekket lagbussen. Laget bekrefter til Cyclingnews også at hotellet laget bodde på i Pau ble undersøkt.

Laget har hatt en strålende sesong i år, men har også blitt møtt med dopingbeskyldninger. Etter at Mark Padun vant to etapper i Critérium du Dauphiné, kom det flere anonyme beskyldninger mot rytteren i Le Parisien.

Erzen var da klar på at de ikke gjorde noe ulovlig, og at grunnen til de bedre resultatene skyldes et langsiktig arbeid.

I Giro d’Italia kjørte Damiano Caruso inn til en annenplass i sammendraget, mens Pello Bilbao ligger an til å bli lagets beste i årets Tour de France. Spanjolen ligger på tiendeplass i sammendraget etter 17 av 21 etapper.

Publisert
  1. Tour de France
  2. Sykling
BT anbefaler

– Rimelig å tenke at sterke krefter var involvert

Mannskaper fra Røde Kors, politiet og brannvesen har jobbet gjennom natten.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Rundt 50 biler ble stående igjen da veien stengte. Her får de hjelp.

  2. Slik lindrer du korona­plagene

  3. Éin ting uroar intensiv­sjefen spesielt før smitte­toppen: – Det vil vi merke betydeleg

  4. – Vi har fortsatt håp om å finne ham i live

  5. – En liten hemmelig­het i Bergen

  6. – Jeg har ikke gjort det enkelt for meg selv