Oftedal om smitterekord i OL-byen: – Ikke en god nyhet

TOKYO (VG) Stine Bredal Oftedal og resten av de norske håndballjentene føler seg fortsatt trygge inne i OL-bobla, men liker ikke å høre om smitterekord i Tokyo.

FØLER SEG TRYGGE: Stine Bredal Oftedal jubler sammen med Nora Mørk, Kristine Breistøl, Marit Malm Frafjord og Sanna Solberg etter seier i åpningskampen.
 • Ida Høidalen, VG
 • Bjørn S. Delebekk (foto), VG
Publisert Publisert

– Det er selvfølgelig ikke en god nyhet å få, men samtidig er vi i en boble. Så jeg føler vi er veldig adskilt fra det. Men det er kjedelig for Japan og verden generelt når disse tallene fortsetter å stige, sier landslagskaptein Stine Bredal Oftedal til VG.

Tirsdag slo de Angola i sin andre OL-kamp og har dermed vunnet to av to kamper.

Samme dag kom nyheten om smitterekord i OL-byen Tokyo. Det til tross for unntakstilstand i byen.

– Vi får ikke gjort så mye med det annet enn å fortsette med å være forsiktige og påpasselige. Vi er i en boble og vi er her for å prestere. Så vi må egentlig bare forsøke å være så forsiktige og profesjonelle som mulig, sier Nora Mørk.

Hun legger til at hun fortsatt synes det er bra at OL arrangeres.

Myndighetene i Tokyo melder at 2848 mennesker har blitt registrert smittet av coronaviruset det siste døgnet. Det skriver Japan Times. Det er det høyeste antallet smittende på et døgn siden pandemiens start i den japanske hovedstaden.

Myndighetene er også bekymret for kapasiteten i Tokyos sykehus, og allerede før mesterskapet ble de bedt om å gjøre klar flere sykesenger.

Les også

Håndballjentene rammes ikke av «klemmenekt»: – Må bruke sunn fornuft

Samtlige av håndballjentene VG snakker med etter kamp forteller likevel at de fortsatt føler seg trygge i OL-bobla.

– Det handler om å ta vare på seg selv. Vi er vaksinerte alle sammen, og jeg synes vi er veldig flinke, sier Mørk.

Hun får støtte av lagvenninne Camilla Herrem.

– Det er veldig dumt å høre, men jeg føler også at vi som er i denne bobla gjør det vi kan for å gjøre det tryggest mulig. Vi prøver å holde oss minimalt ute blant folk selv i OL-landsbyen også, sier hun.

Håndballjentene og resten av OL-utøverne lever i en boble under lekene hvor de blant annet bruker munnbind hele tiden, ikke har kontakt med mennesker som ikke er tilknyttet arrangementet og testes hyppig.

– Forhåpentligvis har ikke dette så mye å si for oss ennå. Det har vært litt smitte inne i landsbyen også, men vi krysser fingrene for at vi får lov til å fortsette, sier Stine Skogrand.

PS: OL sendes på Discovery+. Norges neste kamp er torsdag 29. juli 09:15 norsk tid. Da står Montenegro på motsatt banehalvdel.

Publisert
 1. OL 2021
 2. Håndball
 3. Stine Bredal Oftedal
 4. Nora Mørk
 5. Camilla Herrem

Mest lest akkurat nå

 1. Siri Økland er død. – Dei sterke tekstane har hjelpt mange.

 2. Byrådet vil legge Bybanen langs Bryggen

 3. Rushet: Ber bilister være oppmerksomme

 4. Redningsaksjon i Fana: – Vanskelig terreng

 5. Bestselgeren imponerer ikke: – Smaker saft

 6. Han starter for Brann. Sjekk lagoppstillingen!