Casper Ruud klar for finale – svarte på Kyrgios-spørsmål

(Ruud-Rinderknech 6–3, 7–6) Casper Ruud er klar for sin tredje strake finale på ATP-touren. Etterpå ble han spurt om Nick Kyrgios’ grusslakt.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Nordmannen måtte slite for seierne mot Mario Vilella Martínez og Mikael Ymer i de foregående rundene, men mot franske Arthur Rinderknech var han tilbake i toppslag.

– Jeg spilte med litt mer intensitet i beina og gjorde ikke like mange feil som i går, sier Ruud i et VG-sendt intervju etter seieren.

Ruud brøt franskmannens første game og gikk umiddelbart opp i 3–0. På stillingen 4–1 ble kampen utsatt på grunn av kraftig nedbør. Det fortsatte å hagle med treffere fra Ruuds forehand da kampen startet igjen, og han halte første sett komfortabelt i land.

Det andre settet måtte avgjøres med tiebreak etter et jevnspilt og bruddløst sett. Franskmannen reddet to settballer fra Ruud på stillingen 6–4, før nordmannen måtte forsvare seg på egen serve og 6–7.

De to neste poengene tok Ruud og sikret seieren.

– Det ble veldig tøft i andre settet.

Nå venter Pedro Martínez (24) i finalen. Spanjolen er rangert som nummer 97 i verden og spiller sin første singlefinale på ATP-touren. Den sendes på VG+ Sport klokken 16.30 lørdag.

Etter kampen måtte Ruud svare på spørsmål om den australske tennisrebellen, Nick Kyrgios, som torsdag kveld slettet en «din mor»-melding rettet mot Ruud på Twitter.

Kyrgios har kommet med hard kritikk av grus som underlag og hevdet at nordmannen «stjeler» poeng om dagen.

– Han har lov til å ha en mening om hvilket underlag han foretrekker, og jeg min. Jeg tror ikke vi kommer til å bli enige om favorittunderlag, men det er okei, svarer Ruud på spørsmål om Kyrgios.

– Alle vet at han er en stor spiller og farlig spiller. Det er farlig å spille mot ham på touren. Det er det, i bunn og grunn.

Casper Ruud sto over OL for å sanke rankingpoeng før hardcourt-sesongen. Det har han lyktes med. Han vant i Båstad, han vant i Gstaad og nå er han i posisjon til å vinne i Kitzbühel.

Samtlige av turneringene har vært på ATP-tourens laveste nivå: 250. Det vil si at en turneringsseier er verdt 250 poeng. Finaletap gir 150.

Han vil dermed ha sikret minst 650 verdifulle poeng i jakten på topp 10-ranking og en plass i ATP-sluttspillet etter de tre siste ukene.

PS! Ruud kommer til å gå forbi Diego Schwartzman og sette karrierebeste med 13. plass på verdensrankingen når poengene regnes over helgen. Skulle han gå helt til topps i Kitzbühel, vil han også klatre forbi Hubert Hurkacz til en 12. plass.

Publisert